Црвена звезда победила Партизан

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан са 76:73 (18:16, 18:19, 18:19, 22:19), у осмом колу Јадранске лиге. Црвеној звезди је ово трећа победа у регионалном такмичењу, а Партизану трећи пораз.

Најефикаснији у Звезди били су Немања Бјелица са 14 и Морис Бејли са 12 поена, док је у тиму Партизана Лестер Мекејлеб постигао 16, а Лоренс Робертс 12 поена.

Утакмица је почела минутом ћутања у знак сећања на преминулог патријарха Павла.

Кошаркаши Паризана боље су отворили утакмицу, али су после почетног вођства од 5:2, дозволили противнику да направи серију 12:5 и дође до четити поена вишка.

Прву осетнију предност Звезда је стекла средином друге деонице када је повела са 26:20, а још бољом игром у 18. минуту екипа Аце Петровића дошла је до 10 поена предности (35:25).

Ипак, у последња два минута првог полувремена актуелни шампион Србије и Јадранске лиге је серијом од 10:1 дошао на поен заостатка.

Друго полувреме протекло је у подједнако лошој и неорганизованој игри обе екипе, у којој се на крају боље снашла Црвена звезда. Партизан је први пут после дужег времена у 22. минуту дошао до предности од 41:39, али је до краја трећег периода Звезда сачувала резултатску равнотежу.

Средином последње четвртине црно-бели су имали четири поена предности 64:60 и напад, али им то није било довољно да преломе меч.

У неизвесној завршници обе екипе су биле прецизне са линије слободних бацања, тако да се у последњи минут ушло са резултатом 71:71. Утакмица је практично решена 9,6 секунди пре краја када је Бејли погодио тројку за 74:71. Последњу шансу да изебгне пораз Партизан је пропустио када је резултат био 74:73, а Александар Марић промашио слободно бацање, док је на другој страни оба пута био прецизан Владимир Штимац.

Кошаркаши ФМП-а савладали су на домаћем терену екипу крагујевачког Радничког резултатом 97:66 (27:22, 18:15, 33:9, 19:20), у одложеној утакмици осмог кола регионалне НЛБ лиге.

Најзаслужнији за трећу победу у досадашњем делу такмичења били су Самарџиски са 18 и Лабовић и Цветковић са по 10 поена. У пораженом тиму Вуксановић је постигао 11, а Уразумов и Бркић по 10 поена.

Наредну утакмицу ФМП игра у суботу као гост против Задра.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво