Читај ми!

Алимпијевић о старту у Евролиги: Борба до краја

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић, уочи старта Евролиге против Жалгириса у Каунасу, изјавио је да се црвено-бели ниједном ривалу неће унапред предати и да ће се увек борити до краја. Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Каунас, где их у петак од 19 сати очекује премијерни меч нове сезоне Евролиге против "Жалгириса".

"Ми смо тај мали циљ, мини план, који смо имали да са три добијене утакмице у АБА лиги уђемо у Евролигу остварили и сада треба да се потврди добар рад у припремном периоду. У Каунасу ћемо наступити комплетни, Лазић се полако уводи, није то још увек на оптималном нивоу, Дангубић се опоравио од повреде, Фелдин тренира са екипом", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Према његовим речима Звезда се ни у једној утакмици неће унапред предати.

"Борићемо се до краја и знамо неке наше реалне циљеве у Евролиги. Многи су показали и одређену дозу забринутости како ће Црвена звезда уопште изгледати у Евролиги, да ли ће уопште направити тим? Сада после овог старта опет се појављују нека очекивања која су већа. Оно што је сигурно, направили смо квалитетан састав, а за нешто више, као што је Евролига, потребно је додатно време".

Када је у питању Жалгирис, Алимпијевић истиче да је у питању екипа и клуб који се понаша слич Звезди.

"На првом месту, са великим бројем домаћих играча, у земљи у којој се фанатично воли кошарка и у којој је кошарка спорт број 1. Чврста су екипа која игра на ивици фаула. Имамо ту погодност да су већ одиграли шест утакмица у домаћем првенству што нам је дало могућност да их добро проанализирамо. Идемо тамо да се прикажемо, надам се у још бољем светлу него у претходним утакмицама, где се видела и мала доза неуиграности", закључио је тренер Црвене звезде.

Капитен Бранко Лазић истиче да ће екипа пробати да изненади Жалгирис.

"Тежак меч је пред нама, Жалгирис је одличан тим, имају одличну атмосферу у својој Арени, представљају земљу која воли кошарку. Међутим, идемо тамо да пробамо да направимо изненађење, да добијемо и искористимо шансу уколико се укаже. Тиме бисмо на прави начин отворили и друго такмишење у сезони, након АБА лиге".

Један од најискуснијих Звездиних кошаркаша Милко Бјелица истиче да је гостовање Жалгирису једно од најтежих у Евролиги.

"И Жалгирис као и наш тим, улази у ову сезону у промењеном саставу, што не значи да ће бити слабији. Чека нас јака утакмица, изузетно тешко гостовање, можда и најтеже, не рачунајући прве две-три екипе Евролиге.Ту је и тежак пут, али свесни смо свега што нас чека, спремали смо се протекла два и по месеца за ове ствари и не би требало да буде изненађења. Идемо из утакмице у утакмицу...", поручио је Бјелица.

Утакмица између Жалгириса и Црвене звезде игра се сутра од 19 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво