Дудa Ивковић се у Пиреју опростио од кошарке

Легендарни српски кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић вечерас се у Атини, тачније у Пиреју, опростио од професионалног бављења тим послом. У ту част одиграна је утакмица између Олимпијакоса и тима Дудиних звезда, у којој су славили изабраници трофејног стручњака 111:103.

Ивковић (74) је у својој богатој каријери предводио Југославију (касније Србију) до две сребрне олимпијске медаље, једног светског злата, те три европске титуле и једног другог места.

На клупском нивоу, два пута је са грчким Олимпијакосом био првак Европе, а освојио је још седам националних титула, седам националних купова и по један Улеб куп и Куп Радивоја Кораћа.

Утакмици у Пиреју, коју је организовао његов бивши клуб Олимпијакос, присуствовали су и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, као и селектор Србије Саша Ђорђевић и Жељко Обрадовић, Дудин кум и дугогодишњи сарадник.

Што се играча тиче, наступили су Дудини бивши играчи Милош Теодосић, Томас Ертел, Никос Зизис, Стефан Марковић, Богдан Богдановић, Костас Слукас, Чеди Осман, Никола Калинић, Перо Антић, Дарио Шарић, Виктор Хријапа, Кајл Хајнс, Бобан Марјановић и многи други...

Занимљиво је да је на 76 секунди пре краја меча, тренер Олимпијакоса Сферопулос уступио Дуди вођење црвено-белих, а сам меч прекинут је на 28 секунди пре краја, што симболизује 28 трофеја које је Ивковић освојио у тренерској каријери. 

Душан Ивковић ће за десет дана (30. септембра) бити примљен у Кућу славних Фибе.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво