Човић о финансијама, фајнал-фору, помоћи државе, оставци...

Први човек Црвене звезде Небојша Човић изјавио је да данас почиње нови циклус за тај клуб. Човић обећава "интересантан тим, солидан за Евролигу".

"Само су двојица играча отишла непланирано - Кузмић и Гудурић. Отишао је Кузмић још пре 15 дана у Реал. Понуда за Гудурића се не одбија, милион евра обештећење и 20 одсто од наредне продаје, немам право да станем на пут момку, као ни Џенкинсу, који ће зарадити 1,8 милиона долара у Химкију. Опет ћемо имати интересантан тим", рекао је Човић на ванредној конференцији за медије на Малом Калемегдану.

Он је поновио да је 2011, када је дошао у Звезду, клуб био пред гашењем са дугом од 15,5 милиона евра, а да је касније дошао до улоге редовног освајача трофеја на Јадрану и у Србији.

"Почетак је био тежак, али много лакши него сада. Подигли смо лествицу и креће нови циклус, морамо напред. Доносићемо храбре одлуке", рекао је Човић, а једна од таквих одлука је и именовање новог тренера, 31-годишњег Душана Алимпијевића.

"Знам да ће бити разних прича, нисмо били притерани уза зид, већ смо бирали. Верујем да смо направили прави потез", рекао је Човић и открио да је клуб желео да продужи уговор са доскорашњим тренеро Дејаном Радоњићем на три године, али је понуда одбијена.

"Хвала му на свему, врата Звезде су му отворена, али по нашем систему. Није ми рекао разлог зашто иде, наша понуда је била коректна, проблем нису била ни наша кашњења око плате. Немам одговор, тако се Дејан определио. Ништа није тражио, само је рекао је рекао да има такав осећај", објаснио је први човек Звезде.

Човић наглашава да је Звезда лидер на овим просторима и да људи из клуба раде одличан посао.

"Знамо свој посао, може да се пише да смо убице и криминалци, клевете разне, али издржаћемо све зарад циљева. То су АБА лига, Суперлига, као и што бољи наступ у Евролиги. Инжењер сам, прича око Фајнал-фора је можда реална, али и није. Подсетио бих на државни банкомат какав је ЦСКА са 50 милиона евра. Имаћемо интересантан тим, солидан за Евролигу", рекао је Човић, а потом се осврнуо на шансе Звезде да се пласира на Фајнал-фор у Београду наредне године.

"Свестан сам да постоји разочарање навијача, имамо Фајнал-фор код нас и продали смо неколико играча. Зар нећемо да нападнемо Ф4? Нећемо, односно хоћемо... Ко то може да гарантује. Очекивали смо више подршке за све што смо урадили".

Он је додао да је у контакту са председником Србије Александром Вучићем око финансијске помоћи државе.

"Имао сам контакт са Вучићем, а колико и шта ће да помогне морате њега да питате. Помогао је доста. Око 28 милиона евра смо потрошили за све ове сезоне, а учешће државе је око 18 одсто", истакао је он и додао да, упркос финансијским проблемима, никада није размишљао о оставци.

Он је потврдио да Звезда годишње од Телекома добија годишњи 800.000 евра бруто, као и од Града око 200.000, као и да чист приход од трансфера Џоне Болдена у Макаби из Тел Авива износи 540.000 долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво