Јуниори Србије спремни за ЕП

Млада кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је на Европско првенство које се од 15. до 23. јула одржава на грчком острву Крит.

Јуниори Србије играће у Д групи са селекцијама Италије, Шпаније и Словеније, а на списку селектора Владимира Ђокића је 12 кошаркаша: Стефан Ђорђевић, Бориша Симанић (Црвена звезда), Милош Глишић (Вршац), Слободан Јовановић, Вања Маринковић, Никола Танасковић (Партизан), Стефан Кенић (Смедерево 1953), Новак Мусић, Немања Капетановић (Мега Бемакс), Стефан Пено (Барселона), Алекса Степановић (Спарс БиХ) и Никола Ракочевић (САД).

"Радује ме да су играчи насмејани, са много мотива и оптимизма крећемо на Европско првенство. Имали смо проблема са Стефаном Кенићем због повреде, али је веома важан играч за овај тим, зато смо решили да га поведемо на Крит јер верујемо да да ће се потпуно оправити и моћи да нам помогне", истакао је селектор Ђокић.

Иако систем такмичења дозвољава киксеве у првој фази шампионата пошто свих 16 селекција иде у осмину финала, Ђокић уверава да неће бити калкулација.

"Шампионат практично почиње од осмине финала, али нама је важна свака утакмица. Премијерна због самопоуздања, друга и трећа због бољег места у групи и евентулано лакшег противника кад крене нокаут фаза. Очекујем веома изједнацен шампионат јер изразитог фаворита нема. Најважније је да смо добро спремили да пружимо максимум и што боље репрезентујемо српску кошарку", закључио је Ђокић.

Репрезентација Србије први меч на турниру игра против Италије у суботу од 20:15, дан касније ривал је Словенија од 15.45, а у понедељак Шпанија од 20.15.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво