Радоњић: Заслужена победа Жалгириса

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његова екипа вечерас покушала да одигра најбоље што може како би победила Жалгирис, али да је литвански тим био бољи и заслужено победио.

"Честитам Жалгирису на заслуженој победи. Боље су почели, успели су преко спољних играча шутем за три поена да стекну предност. Ми смо подигли квалитет одбране, били бољи у наставку, достигли их. У трећој четвртини смо наставили да држимо резултат, стекли благу предност, али у тренутку када треба да се уђе у завршницу постали смо слабији. У последњој четвртини смо промашили бацања, они су то вешто искористили, били бољи од нас. Било је превише грешака које су утицале на нашу игру", рекао је Радоњић после утакмице.

Кошаркаши Звезде изгубили су у Београду од Жалгириса са 79:88, у 10. колу Евролиге и обе екипе сада имају по четири победе и шест пораза.

"На овом нивоу није једноставно да се припрема и игра против добрих противника у лиги где нема слабијих. Све су то квалитетне екипе, неко је тежи противник, неко много тежи, а неко најтежи. Ово је била најтежа утакмица, можда свима није изгледало тако, али мени јесте. Сваки дан радим са играчима, знамо шта радимо. Била би ово највећа победа да смо успели", навео је Радоњић.

Он је додао да су осцилације нормалне у оваквом систему такмичења, који утиче на квалитет игре.

"Покушали смо све да одиграмо најбоље што можемо, али били су бољи од нас и ја им честитам", навео је тренер Звезде.

Жалгирис је имао 15 скокова више од Звезде, а упитан да ли је умор центара разлог тога, Радоњић је рекао: "Умор није разлог, нема дилеме."

Он је, одговарајући на питање око доласка новог центра, рекао да би, ако може, Звезда требало да доведе појачање, али не било кога.

"Превише смо били добри, а сад да доведемо неког... Ситуација није идеална. Ако будемо морали у неком тренутку да се спасавамо...", рекао је Радоњић.

Упитан да прокоментарише игру Нејта Волтерса, који је постигао 15 поена, Радоњић је рекао: "Нисам задовољан ниједним играчем када изгубимо, а задовољан сам свима када добијемо."

Јасикевичијус: Важна победа у Београду

Тренер кошаркаша Жалгириса Шарунас Јасикевичијус рекао је да је његова екипа вечерас остварила веома важну победу против Црвене звезде у Евролиги.

"Свака победа у Евролиги је важна. Свака утакмица у овој фантастичној атмосфери је тешка. Овде је увек тешко. Имамо млад тим, пре свега мислим на бекове, који су вечерас положили тест. У првом полувремену смо били траљави, али смо у другом постали агресивни, почели смо да играмо много боље у одбрани, а у последњој четвртини и у нападу", рекао је Јасикевичијус после утакмице.

Симоновић: Крив сам

Кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић преузео је на себе одговорност за пораз и додао да "овакве утакмице много боле".

"Тежак пораз и много боли. Мислим да смо у трећој четвртини имали добру ситуацију, контролисали смо утакмицу, али ето, ја сам направио глупост, довео екипу у проблем и ја сам једини кривац за пораз, али вратићу ово. Ја сам крив, били смо добри и требало је да добијемо", рекао је Симоновић после утакмице.

Он је средином треће четвртине направио дефанзивни фаул, а потом је због приговора добио техничку, што му је била пета лична грешка.

"Нисмо добро отворили утакмицу, али смо добро играли у другој четвртини, вратили се и у трећу смо ушли добро, контролисали... Сигуран сам да бисмо у наставку решили утакмицу, али десила се та глупост и то је пореметило екипу", рекао је Симоновић.

Његов саиграч Милко Бјелица оценио је да је Жалгирис заслужено тријумфовао у вечерашњој утакмици.

"Мислим да је Жалгирис заслужено победио вечерас. Ми смо лоше ушли у утакмицу, дозволили смо њиховом беку да постигне четири 'тројке', па смо то после морали да јуримо све време. Ухватили смо прикључак, али то није било довољно, направили смо неке несмотрене потезе у одбрани, што су они добро тактички изиграли и ми на крају нисмо успели да преокренемо тај резултат", рекао је Бјелица.

Центар црвено-белих Огњен Кузмић рекао је да му тешко пада пораз од Жалгириса пред домаћим навијачима.

"Тежак пораз, сваки је тежак. Тешка утакмица, шта рећи, ја нисам одиграо одлично, промашио сам доста слободних и то се не сме дешавати. Морамо да се вратимо, да се спремимо за следећу утакмицу", рекао је Кузмић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво