Владе Дивац постао члан хуманитарне "Куће славних"

Кошаркашки великан из Србије Владе Дивац постао је и званично члан светске спортске хуманитарне "Куће славних” у граду Бојси у америчкој држави Ајдахо.

 

"Ово признање представља велику част за мене, моју породицу и све људе који су учествовали у нашим хуманитарним пројектима. Сјајно је добити признање за дела учињена у протеклих 15 година и бити пример онима који остају иза нас", рекао је Дивац на свечаној церемонији.

У овој генерацији налазе се и играч америчког фудбала Ворик Дан и бивши скијаш Џими Хеуга. У образложењу на званичном сајту светске спортске хуманитарне "Куће славних" наводи се да је Дивац током играчке каријере, кроз дечју фондацију "Група 7", активно учествовао у хуманитарним активностима којима је прикупљено више од девет милиона долара. Та средства уложена су у програме помоћи деци у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, САД, Индонезији, Етиопији и Кини.

Истакнуто је и да Дивац сада води "Хуманитарну организацију Дивац", која кроз акцију "Можеш и Ти", успешно прикупља средства за решење стамбеног питања избеглих и расељених лица на територији Србије.

Светска спортска хуманитарна "Кућа славних" бира појединце и органзације из области аматерског и професионалног спорта који су се истакли хуманитарним радом. До сада је ову почаст заслужило више од 35 појединаца и организација. Међу њима су кошаркаши Дејвид Робинсон, Еј Си Грин, Дикембе Мутомбо, Кевин Џонсон, Џулијус Ирвинг, Стив Смит, тенисер Артур Еш, хокејашки тренер Том Лендри, фудбалска легенда Пеле, као и кошаркашки тим Харлем Глобтротерса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво