Звезда боља од Олимпије

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду Олимпију из Љубљане 84:77 (20:18, 20:24, 25:16, 19:19) у трећем колу Јадранске лиге.

Звезда је тако остварила трећи узастопни тријумф и дошла на прво место табеле, на коме ће вероватно остати до следећег кола због добре кош разлике. Београдски тим је добио узбудљиву утакмицу са преокретима, а меч је "преломио" у завршници последње четвртине.

Најефикаснији у победничком тиму био је Андре Овенс са 24 поена, док је Марко Мариновић завршио меч са 18 поена и шест асистенција.  Олимпију су предводили Марко Милић и Миха Зупан са по 18 поена.

Звезда је добро почела меч и стекла рано вођство, али је Олимпија зонском одбраном преокренула меч.

"Црвено-бели" су држали резултатски прикључак, да би тројком Мариновића крајем прве четвртине повратила предност и после одмора направила серију 11:0 за вођство од 10 разлике, 33:23, највеће на мечу.  Олимпија је, међутим, узвратила пресингом по целом терену и серијом 16:2, тако да је на одмор отишла са благом предношћу.

Екипе су друго полувреме почеле јаком одбраном, а Звезда је брзом игром успела да поново дође до вођства. Узбудљив меч преломљен је тек минут и 15 секунди пре краја, када је Овенс постигао тројку за пет поена предности.

Када се све узме у обзир, дерби је оправдао очекивања и показао да ће предстојећа сезона бити једна од најнеизвеснијих у краткој историји регионалног такмичења.

Тренер Црвене звезде Светислав Пешић истакао је после меча да се прибојавао првог појављивања нове екипе "црвено-белих" пред домаћом публиком јер су прве утакмице "по правилу изузетно тешке".

"Сматрам да смо утакмицу добили захвлаљујући великом броју ухваћених лопти (34) и добром одбраном на Влади Илијевском у другом полувремену, који је у том периоду меча постигао само два поена", рекао је Пешић.

Тренер Олимпије, српски стручњак Александар Џикић, оценио је да његов тим није вечерас имао игарча "који би могао да преломи утакмицу".

"Мислим да ни евентуални тријумф Олимпије не би био незаслужен", закључиио је Џикић чија екипа после три кола има чак два пораза.

Звезду је на дебију пред домаћом публиком гледало око 4.000 гледалаца, а у "Пионир" су се после две године паузе вратиле "чирлидерсице", које су плесале на терену у паузама меча.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво