Читај ми!

Кошаркашке краљице Европе на балкону Старог двора

Српске кошаркашице, са крунама на главама и златним медаљама око врата, са балкона Старог двора поздравиле нацију. Имам само једну жељу - да Бог чува ове девојке и да се поново видимо овде, рекла Марина Маљковић.

Женска кошаркашка репрезентација Србије свечано је дочекана у Београду, а нове европске шампионке поздравило је више од 10 хиљада људи испред градске Скупштине.

Кошаркашице су на терасу Старог двора изашле са српским заставама и крунама, а окупљени су их поздравили бакљама, ватрометом и скандирањем.

Капитен екипе Милица Дабовић захвалила је навијачима, рекавши да је "најпоноснији капитен на свету у овом тренутку", док је њена сестра Ана додала "и најбољи".

"Желим само да поздравим Београд, Србију и мој Херцег Нови. Надам се да се опет видимо овде, можда чак и следеће године", рекла је Ана Дабовић, која је проглашена за накориснију играчицу континенталног шампионата.

Посебно одушевљење било је када је пред микрофоном са речима "Србијо, волим те" изашла америчка кошаркашица која наступа за Србију Данијел Пејџ.

Чланица идеалне петорке континенталног првенства Соња Петровић рекла је да су она и њене саиграчице остављале срце на терену током такмичења.

"Колико дајеш толико добијаш, ми смо дале срце на терену, а дочеком смо добили остварење снова. Хвала ти Београде, хвала ти цела Србијо", казала је Соња Петровић.

Селекторка Марина Маљковић пожелела је нови дочек у будућности.

"Имам само једну жељу, а то је да Бог чува ове девојке, као и све вас, и да се опет сретнемо на овом истом месту", рекла је Маљковићева.

Српске кошаркашице су након обраћања навијачима отпевале песму "Добар дан", коју су често певале током такмичења у Мађарској.

Грађане, који су испред Старог двора почели да се окупљају сат времена пре почетка свечаног дочека, пре доласка кошаркашица забављао је музички програм.

Кошаркашице су до Скупштине српске престонице дошле у отвореном аутобусу, који је пратио велики број грађана у аутомобилима и, већином, на моторима.

Српске кошаркашице су у недељу у финалу Европског првенства у Будимпешти победиле Француску са 76:68.

Овако је протекао дочек кошаркашких краљица:

20.46 - Милица Дабовић: "Ја сам најпоноснији капитен на свету у овом тренутку, и најбољи. Желим да вам се захвалим од срца што сте били сваки дан уз нас и дали нам ветар у леђа" и позвала публику да са њима отпева песму "Добар дан".

20.45 - Данијел Пејџ се обратила окупљенима речима "Србијоооо, волим те", на врло добром српском језику. 

20.44 - Соња Петровић: "Колико дајеш, толико и добијаш. Ми смо дале све и добиле ово. Хвала ти мој Београде, хвала моја Србијо!"

20.43 - Марина Маљковић се обратила присутнима: "Имам само једну жељу - да Бог чува ове девојке и да се поново видимо овде". 

20.42 - Уследило је интонирање химне "Боже правде". 

20.38 - На крају, изашла је и селктора Марина Маљковић, која је добила највеће овације...

20.35 - Водитељ програма редом прозива златне девојке: Тамара Радочај, Соњи Петровић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија, Тијана Ајдуковић, Кристина Топузовић, Данијел Пејџ, МВП Ана Дабовић и капитенка Милица Дабовић.

20.30 - Стручни штаб излази на балкон. Ускоро ће и златне девојке... 

20.15 - Сада већ лепо попуњен плато испред Старог двора, ускоро почиње званични програм... 

19.50 - И поред нешто лошијег времена, поприличан број навијача се окупио испред градске скупштине у Београду како би поздравио златне кошаркашице...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво