Србија убедљива против Велике Британије

Кошаркашице Србије победиле су селекцију Велике Британије са 76:54 и тиме забележиле и трећи тријумф на Евробаскету. Изабранице Марине Маљковић су од старта биле у вођству и стално га увећавале до коначна 22 поена разлике.

Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Велике Британије са 76:54 (21:12, 15:14, 28:12, 12:16) у четвртом колу Ц групе на првенству Европе у Мађарској и Румунији.

Српске кошаркашице задржале су максималан учинак, док је Велика Британија претпрела трећи пораз.

Сусрет са Британкама послужио је као јачи тренинг екипи Марине Маљковић, која је од првог до последњег минута контролисала игру на паркету.

Најефикаснија код победника била је Соња Петровић са 17 поена, а двоцифрен кошгетерски учинак имале су Јелена Миловановић (12), Ана Дабовић (10) и Данијел Пејџ, која је меч завршила са 11 поена и 12 скокова.

"Имале смо бољу енергију и бољи приступ утакмици, ипак са друге стране у другој четвртини смо доста напада завршавале пребрзо. Не треба заборавити да је Британија тим који нема ниједну победу на шампионату, али који је састављен од великих бораца. Ја ћу бити суперзадовољна ако се све ово што смо урадили данас понови и против Русије", рекла је Маљковићева.

Српске кошаркашице осигурале су место у другој фази такмичења у Ђеру, па ће понедељак против селекције Русије играти за прву позицију и стартне две победе у новој групи.

"Трећа утакмица у три дана и то против најјачег противника. То нам само потврђује да је група у Сомбатељу дефинитивно најјача. Једва чекам дуел са Русијом, јер нам долази у правом тренутку после свих мојих реакција. Улог је велики, прво место и због тога очекујем тежак меч", рекла је Маљковићева.

Српске кошаркашице сутра очекује дерби против Русије и борба за прво место у групи.

Утакмица између Србије и Русије игра се у понедељак од 19 сати.

Oвако је протекао меч: 

18.10 - Завршена је утакмица, Србија је савладала Велику Британију са 76:54 и тиме забележила трећу победу на турниру. 

17.50 - Крај трећег периода, и даље велика предност за српске кошаркашице – 64:38. 

17.30 - Настављен је меч. 

17.12 - Полувреме, репрезентације Србије има десет поена предности – 36:26. 

16.50 - После прве четвртине, Србија води са 21:12. 

16.30 - Утакмица је почела!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво