Читај ми!

Маљковић: Да наметнемо ритам против Хрватске

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да њена екипа мора да наметне свој ритам ако жели да савлада Хрватску у предстојећем мечу на Европском првенству.

"Чека нас веома неугодан меч против Хрватске... Без обзира на састав у коме ће наступити због бројних повреда, то је тешка екипа, коју ми свакако можемо да победимо, али само са истим нашим рецептом који се не мења, а то је јак интензитет и препознатљива игра Србије. Очекивало се да ће Русија много лакше изаћи накрај са њима на старту, па ће нам и то послужити као опомена да не смемо да се опуштамо", рекла је Маљковић.

Србија је јуче, на старту шампионата у Мађарској и Румунији, победила Летонију са 76:60, а сутра у другом колу Групе Ц игра против Хрватске.

"За разлику од Летоније, која је атлетски слична нашој екипи, Хрватска игра другачију кошарку, тако да је веома важно да наметнемо наш ритам. Морамо бити веома опрезне, јер је реч о квалитетном саставу у коме поштујем Луцу Иванковић, Иву Циглар, Иву Слишковић и друге. Само уз квалитетан приступ можемо да се надамо још једној победи", навела је Марина Маљковић.

Американка у редовима Србије, Данијел Пејџ, рекла је да очекује да ће она и њене саиграчице у предстојећој утакмици исправити грешке из меча против Летоније.

"Познајем неколико хрватских играчица против којих сам играла до сада у каријери. Очекујем да ћемо исправити грешке које смо направиле против Летоније. Битно је да одиграмо у нашем стилу, супер агресивно у одбрани и у нападу, како би уписале нову победу", казала је Пејџова.

Утакмица између Србије и Хрватске игра се у мађарском Сомбатељу у суботу од 19.00.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво