Читај ми!

Србија савладала Летонију на старту Европског првенства

Кошаркашице Србије на старту шампионата Европе савладале Летонију са 76:60. Најефикаснија Соња Петровић – 19 поена, четири скока.

Женска кошаркашка репрезентација Србије успешно је стартовала на првенству Европе у Мађарској и Румунији, пошто је у првом колу групе Ц, савладала Летонију са 76:60 (21:19, 18:18, 19:11, 18:12).

Србија је до победе дошла после боље игре средином треће четвртине, када је серијом тројки коначно успела да сломи отпор неугодних Летонки (43:52).

Најефикаснија у српском тиму била је повратница у национални тим Соња Петровић, која је меч завршила са 19 поена. Поред ње расположене за игру биле су Јелена Миловановић са 15 и натурализована Американка Данијел Пејџ са десет поена.

Наредну утакмицу на шампионату, изабранице Марине Маљковић одиграће у суботу од 19 сати са селекцијом Хрватске.

Србија ће, у групи Ц, поред Летоније и Хрватске, одмерити снаге са Русијом и Великом Британијом.

Такмичење у Мађарској и Румунији има додатни значај за кошаркашице, јер је квалификационо за Олимпијске игре у Рију.

Победник ће изборити директан пласман, док ће најбоље четири екипе учествовати у квалификацијама за Игре у Бразилу.

Србија: Радочај 3 п. 6 с. 4 ас., Петровић 19 п. 4 с., Чађо, Крњић, Јовановић 5 п. 5 с., Миловановић 15 п., Бутулија 8 п. 6 с., Ајдуковић, Топузовић, М. Дабовић 8 п. 2 с. 5 ас., А. Дабовић 8 п. 4 с., Пејџ 10 п. 4 с.

Летонија: Розенберга 5 п., Еглите 3 п., Кулите 5 п., Баско-Мелнбарде 8 п., Јекабсоне 11 с., Путнина 4 п., Стеинберга, Лијепкалне, Витола 9 п. 16 с., Аизсила 8 п., Мелника, Лакса 7 п.

Маљковић: Задовољна сам победом, али не и игром

Селектор Србије Марина Маљковић рекла је да је задовољна победом против Летоније, али не и игром екипе на отварању Европског првенства у Мађарској и Румунији.

"Биле смо на крају егал у скоку, али нисам задовољна јер су у неким битним моментима оне хватале лопту у нападу. Имали смо лош проценат шута за три поена. Наравно, осећам велику срећу и задовољство због прве победе, али што се тиче игре, то просто није било то. Далеко је то од свега што ми можемо. Желим да верујем да је то само последица тога што је прва утакмица и притисак", рекла је Маљковићева.

Она је додала да се нада да ће национални тим заиграти боље у наставку шампионата.

"Очекивали смо тешку и нервозну утакмицу и мислим да су ме сада сви разумели, чак и они који су у неком моменту сумњали да ћемо лагано добити Летонију. Видели сте како је то незгодан тим. Не дозвољавају вам ни минут одмора и неку ситуацију, одмах преокрену у своју корист. Натерали смо их на велики број изгубљених лопти, што је би био циљ", рекла је Маљковићева.

Овако је протекао меч: 

18.25  Крај меча. Србија је савладала Летонију са 76:60.

18.05 – Готова је трећа четвртина. Пред почетак последње деонице, Србија води са 58:48. 

17.30  Полувреме, Србија води са 39:37. 

17.06 – Завршена је прва четвртина, Србија је у предности – 21:19. 

16.40 – Почео је меч у Сомбатељу. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво