Читај ми!

Вујошевић: Поштујемо Металац, идемо на победу

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је Металац добра екипа, која може да се бори за улазак у плеј-оф Јадранске лиге, али је и истакао да су црно-бели квалитетнији и да ће покушати да победе у Ваљеву.

"Металац је направио резултат изнад сваког очекивања. Сигурно да ни они нису пред почетак сезоне очекивали да ће бити на овој позицији. То се није случајно десило. Направили су екипу која добро функционише као тим, то је група поједнаца која има квалитет, али су тако састављени да умножавају тај индивидуални квалитет", рекао је Вујошевић. Партизан у суботу гостује код Металца у 18. колу Јадранске лиге.

"Металац дочекује утакмицу са великом мотивацијом, сматрају да могу да се пласирају у плеј-оф и Партизан им је директан конкурент. Имају шансе и на тој утакмици, али и за реализацију тих амбиција, било би неопрезно потценити их након свих тих победа" казао је Вујошевић.

Црно-бели су тренутно четврти на табели регионалног такмичења са скором од 10 победа и седам пораза, док је ваљевски тим седми са осам тријумфа и девет пораза.

"Биће добра кошарка и за Ваљево један велики дан. Мислим да ћемо ми, без обзира на сав респект који имамо према њима, успети да квалитет који имамо пренесемо са папира на терен и да добијемо ту утакмицу", рекао је тренер Партизана.

Вујошевић је казао да се Едо Мурић враћа у тим и да у Ваљеву неће играти једино Немања Безбрадица због повреде скочног зглоба. У извештајима о утакмицама Јадранске лиге медији су више пута наводили да су неки други тимови својим резултатима помогли Партизану да приближи плеј-офу, али је Вујошевић истакао да његовом тиму нико ништа не поклања.

"Кажу да је Металац направио услугу Партизану што је добио Цедевиту, јер тако може да избегне Звезду... Ми не избегавамо никога, пре бих да идемо на Будућност него на Звезду, али се не плашимо никога. Испада да смо ми у Јадранској лиги у некој самоуслузи", казао је Вујошевић. Тренер црно-белих је казао да верује да ће његова екипа на крају регуларног дела такмичења заузети четврто место.

"Мислим да ћемо бити четврти... Цедевита је велики фаворити за треће место", додао је Вујошевић. У Партизану је претходних дана на проби био црногорски плејмејкер Милутин Ђукановић.

"Он је одличан човек, борбен, било му јако стало и с поштовањем је дошао на пробу, али он није нешто што би нама у овом делу сезоне, после толико чекања, представљало решење на позицији плеја... И даље тражимо. Може да се деси да Партизан остане без плеја до краја сезоне", казао је Вујошевић.

Кошаркаш Партизана Миленко Тепић казао је да црно-беле очекује тешко гостовање и важна утакмица у Ваљеву.

"Они су екипа која је и у првом делу сезоне показала да има квалитет. Изгубили су неке утакмице због неискуства, али је након тога, када су почели да играју на домаћем терену, пун њихов квалитет дошао до изражаја. Играју као тим, посебно у Ваљеву", рекао је Тепић. Он је навео да се нада да ће Партизан показати колико је озбиљан и да ће забележити важну победу на гостујућем терену.

Вујошевић је поновио да је клуб у тешкој финансијској ситуацији, а новинаре је занимало да ли то утиче на играче.

"Трудимо се да нас то не дотиче. Неким односом према игри и обавезама не показујемо да је Партизан у проблемима. Верујем да ће клуб наћи начин да изађе из свега тога. Ми ћемо остати максимално фокусирани до краја сезоне како бисмо направили што бољи резултат", рекао је Тепић.

Меч између Партизана и Металца игра се у суботу од 19.00 у Ваљеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво