Читај ми!

Американци: И ослабљени, прејаки смо за остатак света!

Оваква такмичења немају смисла, прејаки смо за остатак света – то је сажетак текста који је после финала Светског првенства у Шпанији, у којем су САД убедљиво победиле Србију, написао утицајни амерички кошаркашки новинар Адријан Војнаровски.

Више талента и занимљивости понудила је Летња НБА лига него овај Мундобаскет у Шпанији, сматра Американац.

Недодирљивост и ослабљене америчке репрезентације на СП могла би да промени будућност кошарке и планетарних кошаркашких такмичења.

Оно што већ годинама заговара власник Далас Меврикса Марк Кјубан, сада је подржао и уважени новинар Јахуа Адријан Војнаровски.

Последња његова колумна написана након финала СП, изазвала је много пажње у Америци а и шире.

Укратко – Сједињене Америчке Државе више не треба да шаљу своје најбоље играче на светске шампионате, и после Олимпијских игара у Рију 2016. за репрезентацију треба да играју само играчи до 22 године.

Војнаровски открива да му је генерални менџер једног НБА тима рекао да "више талента и занимљивости нуди Летња НБА лига него ово СП", те да расте подршка идеји за повлачењем старијих и искусних играча са међународних такмичења.

Угледни новинар наводи да је Пол Џорџ задобио тешку повреду и угрозио своју каријеру на "небитном мечу пред не тако важно такмичење" и заложио се да најбољи амерички кошаркаши али и играчи из других земаља који имају кључне улоге у НБА лиги, више не учествују на првенствима попут оног у Шпанији. Навео је имена браће Гасол, Ђинобилија, Паркера, Батума...

Аутор још додаје да је разлика у квалитету толико нарасла да је једино логично решење за будућност – "млада репрезентација" (до 22 године), што би подразумевало најбоље младе НБА играче с једном или две звезде са колеџа.

Остаје да се види да ли ће Амери заиста кренути путем "подмлађивања" и како ће то утицати на квалитет будућих планетарних кошаркашких првенстава...

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво