Читај ми!

Богдановић донео победу над Хрватском!

Кошаркаши Србије савладали су Хрватску 84:83, после продужетка, у другом колу турнира у Поу. Марко Симоновић фантастичан, Богдан Богдановић одлучио меч тројком пет секунди пре краја. Следећи противник, у недељу, домаћин Француска.

Кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Хрватске, после продужетка, са 84:83 (16:9, 18:20, 18:22, 21:22, 11:10) у утакмици другог кола припремног турнира у Поу.

У изузетно занимљивом мечу, Хрватска је имала и десет поена предности, Србија је серијом стигла до продужетка, највише захваљујући тројци Марка Симоновића и "рампи" Немање Бјелице.

Марко Симоновић је са 24 поена био и најефикаснији играч "орлова", а победу Србији донео је Богдан Богдановић тројком 5,6 секунди пре краја продужетка.

Изабраницима селектора Александра Ђорђевића то је прва победа на турниру у Француској, пошто су јуче изгубили од Грчке.

Селекција Србије у недељу ће у последњем колу играти против Француске, а меч почиње 20.30 (директан пренос на РТС).

Ђорђевић: Напредујемо као тим

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је после победе над Хрватском на турниру у Поу да је екипа показала да расте и гради тимски дух.

"Увек је добро када се победи историјски ривал, оваква победа у неизвесној завршници, може да користи екипи у психолошком смислу. У првом полувремену смо могли да стекнемо и већу предност, да смо у неким ситуацијама тражили једноставнија решења. Показало се да играчи верују у одбрану, верују у тим и имају добар однос према игри, што је позитиван показатељ из досадашњих припремних утакмица", рекао је Ђорђевић за сајт КСС-а.

Србији је вечерашња победа била прва на турниру у Поу, а у петак је изгубила од Грчке.

"Свих пет играча који су на терену у сваком тренутку играју интензивну одбрану, што је показатељ велике жеље и одговорности према игри, саиграчима и тиму. Има још доста ствари у којима мора још много боље, али ово је процес кроз који треба да напредујемо. Добар пут за напредак је управо снажна одбрана, добра транзиција, трчање и притисак на лопту", закључио је Ђорђевић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво