Читај ми!

Невена - кошаркашка звезда у успону

Кошаркашице Србије су на шампионату Европе постигле успех какав нису очекивали ни стручњаци, ни навијачи. Изабранице Марине Маљковић надмашиле су себе, а Краљевчанка Невена Јовановић била је право откровење тог шампионата.

Кошаркашице Србије, на недавно завршеном шампионату Европе у Француској, оствариле су велики успех. Четврто место, нису очекивали ни стручњаци, ни навијачи.

У Француску, на Европско првенство 23-годишња Краљевчанка Невена Јовановић, њене другарице из репрезентације и малобројни стручни штаб предвођен селекторком Марином Маљковић испраћени су тихо и скромно. Мало је ко очекивао да ће освојити четврто место.

Невена каже да их је на аеродрому "Никола Тесла" испратио само један новинар и неколико кратких текстова.

"Готово су сви говорили, осим наше селекторке: Децо идите тамо и нека вам је бог упомоћ и само нам се вратите без повреда", прича Невена Јовановић. "О пласману у други круг и ми смо сањале. Међутим, заиграле смо као тим који је дисао истим плућима, мислио једном главом, желео једним срцем, да оправдамо поверење и покажемо да је у српској кошарци стасала генерација којом ће се Србија поносити. Видите колико нас је текстова у новинама сачекало по повратку, како смо дочекане."

Док прича о другарству у репрезентацији, феноменалном вођењу тима Марине Маљковић, сјајној атмосфери и залагању, талентована Краљевчанка сећа се 2001. године када је као једанаестогодишњакиња из Метикоса, села код Краљева, почела с тренинзима у КК "Краљево", затим преласка у Ковин, па у Партизан.

"О репрезентацији сам сањала и сан ми се остварио. Била сам под Марининим будним оком у Партизану, а затим ми се посрећило с дресом најдражих боја, с државним грбом. Сан сам коначно досањала," каже Невена.

За све што је до сада постигла у животу и у спорту Невена је захвална својим родитељима, мајци Марини, оцу Драгиши и брату Стефану. Без њих све би било другачије, искрено каже, можда и неоствариво. У свему су је подржали, чак су и кућу у Метикосима заменили за скроман стан у Краљеву како би била ближе сали и теренима за тренинг и утакмице.

"Апсолутно је подржавамо у свему и трудимо се да јој олакшамо пут у остварењу њених жеља. Својим радом, понашањем, успесима и здравим амбицијама, одужује се целој породици", каже мајка Марина.

Невена каже да је селекторка Марина Маљковић изузетан тренер, професионалац, пријатељ, одличан педагог, душа и срце екипе коју предводи.

У репрезентацији, осим за сјајне партије и важне кошеве, Невена Јовановић је задужена и за добро расположење. Зато је, кажу, и омиљена међу репрезентативкама.

"Дружимо се од десете године, делимо добро и зло, успехе и тугу. Одличан је човек, сјајан спортиста, велики друг", каже за Невену њена најбоља другарица из репрезентације Краљевчанка Кристина Балтић.

Летњи одмор популарна млада репрезентативка из Краљева користи за одмор у свом родном граду у дружењу у проводу с пријатељима. Стигне да припрема дипломски испит на Вишој школи за физиотерапеута, а успут и да планира наставак спортске каријере, вероватно у неком иностраном клубу.

Дрес репрезентације Србије Невени Јовановић, како каже, увек ће бити на првом месту.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333-465

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво