Читај ми!

Арсен Венгер најавио велике промене на наредном Мундијалу

Светско фудбалско првенство у Катару можда је и последње које ће бити одиграно по овом моделу. Постоји идеја да Мундијал од 2026. године потпуно промени формат такмичења, изјавио је Арсен Венгер директор Међународне фудбалске федерације за развој фудбала а пренео је И-Ес-Пи-Ен.

Наредно Светско првенство, 2026. биће одржано у Канади, Сједињеним Државама и Мексику, а на њему ће учествовати 48 репрезентација. Венгер је наговестио да се разматрају три различите варијанте по којима би био игран наредни Мундијал.

"Још нисмо одлучили, али размишљамо о томе шта би било најбоље. Да ли ће бити 16 група са по три репрезентације, 12 са по четири или два одвојена такмичења са по шест група од по четири екипе... Победници та два такмичења би играла финале, које би одлучило светског шампиона", изјавио је Арсен Венгер.

Венгер сматра да ће одлука о формату наредног мундијала бити донета до краја наредне године. Мундијал 2026. биће одржан у Мексику, Америци и Канади, што ће бити први пут у историји да се Светско првенство игра у три земље.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво