Читај ми!

Партизан против Словацког у Хумској за осмину финала Лиге конференције (21.00, РТС1)

Фудбалери Партизана играју вечерас од 21.00 сат (РТС1) против чешке екипе Словацког утакмицу последњег, шестог кола групе Д Лиге конференције.

Две победе против Келна, који је пре такмичења важио за највећег фаворита у групи Д, Партизану су отворила врата европског пролећа.

Фудбалери Гордана Петрића нису искористили прву меч лопту, пошто су у претходном колу изгубили од Нице у Француској, али ће сада на свом терену имати прилику да обезбеде пролеће у Европи.

Црно-бели су пред последње коло на деоби првог места. Имају исти број бодова, али и лошији међусобни скор од Нице, па би у случају једног освојеног бода обезбедили друго место у групи.

Победа против чешке екипе повећала би шансе црно-белих да групну фазу такмичења заврше на првом месту у групи, што би значило и директан пласман у осмину финала Лиге конференције, али за тако нешто потребно је да Ница не савлада Келн у Француској.

У случају нерешеног резултата у Хумској, црно-бели ће у бараж за осмину финала са друге позиције у групи, а иза које екипе зависило би од исхода утакмице у Келну.

Партизан би и у случају пораза могао до другог места на табели, али само ако би Ница савладала екипу Келна у Немачкој.

Претходна утакмица Партизана и Словацког, одиграна у Чешкој на самом почетку такмичења, завршена је резултатом 3:3. Црно-бели су тада имали два гола заостатка и играча мање на терену, успели су да преокрену, али су Чеси изједначили пред сам крај меча.

Пред дуел са тимом из Чешке, Партизан је у недељу декласирао Раднички из Ниша резултатом 4:0 у оквиру 17. кола домаће Суперлиге Србије. 

На трибинама стадиона у Хумској вечерас ће бити само деца пошто је Уефа казнила Партизан због нереда присталица црно-белих на дуелу са Келном. 

Утакмица Партизан - Словацко почиње у 21.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, а њен ток можете пратити и на нашем Порталу.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво