Читај ми!

Карбони најталентованији фудбалер на свету, на листи два играча из Србије

Британски Гардијан је објавио листу од 60 најталентованијих фудбалера рођених 2005. године. На списку се налазе и млади Срби Јован Милошевић и Јован Шљивић.

Један од најталентованијих фудбалерa рођених 2005. године, према мишљењу Гардијана је ААргентинац Валентин Карбони, син репрезентативца ове земље Езекиела Карбонија. 

У Гардијановој анализи наводи се да је реч о везном фудбалеру који је због професионалних обавеза оца често морао да мења државе и тимове.

Валентин има држављанство Италије и родне Аргентине, а као 17-годишњак наступао је за репрезентацију матичне државе на турниру у Тулону за играче до 20 година.

Од карактеристика које га красе, аналитичар Хуан Карлос Пасман наводи да је висок, вешт дриблер са беспрекорном техником, а посебно истиче његову скок игру.

Валентин Карбони тренутно наступа за Интер из Милана. 

На списку 60 најталентованијих играча налазе се и млади српски фудбалери Јован Милошевић и Јован Шљивић.

Милошевић је фудбалер Војводине, рођен је 31. јула 2005. године.

Аналитичари истичу његове физичке карактеристике, брзину и број постигнутих голова на Европском првенству до 17 година, када је и постао најбољи стрелац тог такмичења са пет погодака.

Репрезентација Србије до 17 година је мају ове године стигла до полуфинала где је поражена од вршњака из Холандије.

"На први поглед, он је чиста "деветка". Али његова техника, контрола лопте и кретње без ње, како у нападу, тако и приликом пресинга на противника, чине га разноврсним, модерним, комплетним нападачем", наводи се у анализи Гардијана.

Шљивић је члан Црвене звезде, а рођен је 14. октобра 2005. године.

"Србија има неколико врхунских талената у овој генерацији и тешко је рећи који има највеће шансе да успе. Шљивић можда није најсигурнији међу њима, али је можда најузбудљивији, истиче се техником и креативношћу. Један од најмлађих у тиму који се пласирао у полуфинале ЕП до 17 година, почео је да прави каријеру у сениорском фудбалу, постигао је три гола у првих пет наступа на позајмици у Графичару, филијали Црвене звезде која игра у Првој лиги Србије", пише у тексту британског листа.

Од играча из региона налази се Хрват Ловро Звонарек, везни фудбалер Бајерн Минхена, рођен 8. маја 2005. године.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво