Читај ми!

„Невидљиви“ дресови Данске у част „невидљивих“ жртава у Катару

Репрезентативци Данске ће носити дрес на Светском првенству који ће вероватно бити најзанимљивији, а креатори истичу да постоји снажна порука која их је инспирисала да грб буде "невидљив".

Фудбалски заљубљеници поред детаља који се тичу дешавања на стадиону с нестрпљењем чекају и оне ван терена, попут прикупљања сличица за албуме посвећеним неком турниру или куповини дресова екипа учесница, примерице Светског првенства.

Бренд Хумел представио је дресове које ће репрезентација Данске носити на Светском првенству 2022. године и на Твитеру су појаснили поруку о изгледу спортских мајица.  

"Дрес са собом носи поруку. Не желимо да будемо видљиви током турнира који је коштао живота хиљаде људи. Навијамо за дански тим у сваком тренутку, али то није исто што и навијати за Катар као домаћина", наведено је на Твитер налогу данског бренда.

Светски медији су извештавали о нехуманим условима живота и рада радника који су градили велелепне фудбалске храмове. 

Многобројне организације за заштиту људских права оптуживале су Катар да се служи принудним радом. 

Британски Гардијан је у фебруару 2021. године, објавио да је, откако је Катар добио организацију Светског првенства, у тој земљи погинуло 6.500 радника, углавном миграната из Индије, Пакистана, Непала, Бангладеша и Шри Ланке.  

За потребе светског првенства у фудбалу Катар је изградио седам стадиона, нови аеродром и  метро и велики број саобраћајница. 

Подсећања ради, Хумел је раније овог месеца такође на друштвеној мрежи Твитер навео да се ради о дресу за који су инспирацију пронашли у оном из 1992. године када је репрезентација Данске постала шампион Европе.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво