Животна форма Александра Митровића, надмашио Месија и Роналда

Репрезентативац Србије и нападач енглеског Фулама Александар Митровић ове сезоне бележи одличне игре у дресу репрезентације, али и у клубу.

Када је реч о головима у репрезентацији Митровић се тренутно надмеће са собом, како би оборио сопствени претходно постављени рекорд.

Наиме, постигао је 50 голова на 76 утакмица, чиме је, према констатацијама бројних иностраних медија надмашио Кристијана Роналда и Лионела Месија, а одвећ је најбољи стрелац српског репрезентативног фудбала. 

У најскоријем циклусу одиграних утакмица у Лиги нација, Митровић је постигао хет-трик у Београду против репрезентације Шведске, да би у Ослу у утакмици са Норвешком постигао други гол на мечу којим је поставио коначан резултат.

Популарни "Митрогол", како га навијачи Фулама називају, до сада је у дресу "Колибара" постигао 100 голова на 151 мечу, што у Чемпионшипу, што у Премијер лиги и другим такмичењима.

Упркос критикама да су нападачи попут Митровића прошлост у свету фудбала, рођени Смедеревац демантује исте својим играма и головима које неретко као прави спортиста припусује екипи, односно тиму за који наступа у датој утакмици.

Бројеви и статистички подаци најбоље показују да је српски нападач константан што се тиче постизања голова, али и креирања напада. 

Митровићеви рекорди у протеклих годину дана

На осам мечева у квалификацијама за Мундијал у Катару постигао је исто толико голова.

У Лиги нација је на пет утакмица постигао шест погодака и са нападачем Норвешке и Манчестер ситија Ерлингом Холандом дели прво место по броју постигнутих голова у Б Лиги нација.

Многи голови робусног нападача ће се препричавати, али када је реч о потезима, тј. дриблинзима засигурно ће љубитељима фудбала не само у Србији остати упамћен потез у првом колу Премијер лиге у сезони 2022/2023. када је Митровић кренуо у продор у и шеснаестерцу начињен пенал над њим који је скривио корпулентни дефанзивац Ливерпула Вирџил ван Дајк.

То заиста представља куриозитет, јер се Холанђанину не догађа често да буде предриблан, а још мање да начини једанаестерац.

На седам одиграних мечева ове сезоне у Премијер лиги Србин је постигао шест голова и тренутно се налази на другом месту листе стрелаца са Харијем Кејном, испред којих је једино Ерлинг Холанд.

Фудбалска сезона 2022/2023. се полако захуктава, ако је судити по оној чувеној „по јутру се дан познаје", чини се да нема разлога за бригу када је реч о партијама Александра Митровића у Фуламу, али и нама мало важније, репрезентацији.

Светско фудбалско првенство у Катару 2022. године почиње 20. новембра, Србија се налази у групи Г, а противници ће бити репрезентације Бразила, Камеруна и Швајцарске.  

Митровић у репрезентацији Србије има доброг партнера у нападу - Душана Влаховића са којим, видели смо, добро функционише на терену, али и ван фудбалских игралишта. 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво