Роналдо шампион и у бацању капитенске траке

Прослављени Португалац Кристијано Роналдо је после пораза од Шпаније у Лиги нација револтирано бацио капитенску траку поновивши неспортски гест који је начинио и после пораза током квалификација за Мондијал против Србије. Навијачи су му први пут опростили тај недоличан потез, али сада су друштвене мреже преплављене осудама и захтевима да му се одузме капитенска трака.

Фудбалери Шпаније савладали су као гости Португалију са 1:0 у последњем колу Групе 2 А Лиге нација и тиме обезбедили прво место и пласман у плеј-оф.

Португалцима је за прво место одговарао и нерешен резултат а Фурију је само тријумф водио на прво место у групи, уједно и финални турнир Лиге нација.

Меч је решен у драматичном финишу, Алваро Мората је голом у 88. минуту бацио у очај навијаче Португала, али и капитена репрезентације Кристијана Роналда који је револтирано бацио капитенску траку.

Тај недоличан гест је изазвао бројне негативне коментаре навијача Португала на друштвеним мрежама и захтеве да се једном од најбољих данашњих фудбалера одузме капитенска трака.

Навијачи су Роналду већ једном опростили сличан гест који је својевремено начинио на крају меча са Србијом у квалификација за Мондијал.

Да подсетимо, у последњим секундама меча Србије и Шпаније у Београду Роналдо је послао лопру у празан гол али је са гол линије Стефан Митровић успео да је избаци, а затим да изблокира ударац након тога.

Разочаран што судија није досудио погодак, Роналдо је бацио капитенску траку и напустио терен.

Овај гест је на крају имао и неочекивано лепу и несвакидашње хуману завршницу после неколико дана.

Наиме, бачену траку је покупио ватрогасац Ђорђе Вукићевић и поставио је на сајту за лицитацију и продају робе са намером да се од продаје прикупе средства за лечење шестогодишње бебе Гаврила из Крагујевца који болује од тешке болести.

На аукцији је трака достигла коначну цену од око 65.000 евра.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво