Осло поново срећно за "орлове", Србија ће играти против најбољих у Европи

Победом од 2:0 против Норвешке у Ослу, фудбалери Србије остварили су пласман у А Лигу нација. Поред тога, голови Влаховића и Митровића обезбедили су и други шешир пред жреб за квалификације за Европско првенство, али и додатни пут ка континенталном шампионата. "Орлови" показали завидну форму пред Светско првенство које за мање од два месеца почиње у Катару.

Пре мање од две године, Србија је у Ослу савладала Норвешку и пласирала се у финале баража за одлазак на Европско првенство, а "Улевал" стадион још једном је било срећно место за српски национални тим.

Головима Душана Влаховића и Александра Митровића, екипа Драгана Стојковића Пиксија остварила је велику победу, освојила прво место у Четвртој групи Б лиге нација и "убила три муве једним ударцем".

Србија ће у новом циклусу најмлађег Уефиног такмичења играти у А лиги, што значи да ће се такмичити са најбољим селекцијама на Старом континенту.

Такође, "орлови" су обезбедили други шешир на жребу за квалификације за наредни континентални шампионат, али и додатни пут уколико оне не буду успешне.

Помало стегнуто ушли су српски играчи у меч у Ослу, а Норвежани су већ у првом минуту имали велику прилику. Ерлинг Холанд се лако нашао у шанси, али је Вања Милинковић-Савић одлично интервенисао и улио преко потребно самопоуздање "орловима".

Како је време одмицало, српски тим се ослобађао притиска и прилазио све ближе норвешком голу.

Влаховић је ударцем главом тестирао голмана Ниланда и направио увертиру за оно што ће уследити у 42. минуту.

Тадић је био покретач акције, сјајно је упослио Костића, који је протутњао по левој страни, послао прецизну повратну лопту, на коју је налетео нападач Јувентуса и донео предност "орловима".

Игра Пиксијевих момака била је све сигурнија, игра кратких пасова добро је функционисала, а већ у 54. минуту једна фантастична контра донела је увећање вођства.

Тадић је освојио једну лопту на средини терена, додао до Илића, који је оставио Митровићу, који је још једном показао да је талија српског тима.

Прецизним ударцем, нападач Фулама постигао је свој 50. гол у дресу репрезентације и донео велико славље саиграчима, али и великом броју српских навијача на стадиону у Ослу.

До краја меча Норвешка је покушавала да дође бар до поготка, а најбољу прилику имао је поново Холанд, који је у надокнади времена добро шутирао, а Милинковић-Савић још једном био сигуран.

Србија је у Ослу остварила велики тријумф, а радује форма "орлова" пред Мундијал у Катару, који почиње за нешто мање од два месеца.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво