Читај ми!

Србија у Ослу напада А Лигу нација (20.45, РТС1)

Фудбалска репрезентација Србије против Норвешке у гостима игра последњи меч у овом циклусу Б Лиге нација. Победа у Ослу гарантује пласман у елитни ранг такмичења, али и учешће у баражу за наредно Европско првенство, као и други шешир пред жреб за квалификације за континентални шампионат. Директан пренос је на Првом програму РТС-а од 20.45, кретање резултата пратите на нашем порталу.

После пет одиграних утакмица у Четвртој групи Б Лиге нација, фудбалери Србије дошли су у ситуацију да им у Ослу игра само победа - а онда доноси троструку корист.

Уколико савладају екипу од које су доживели једини пораз у овом циклусу (у Београду Норвежани славили 1:0), "орлови" ће заузети прво место у групи, које гарантује пласман у А Лигу нација, у којој се такмиче најквалитетније европске селекције.

Али, то није све. Прво место у групи донело би и други шешир пред жреб за квалификације за наредни континентални шампионат, али и додатни пут ка турниру у случају неуспеха у истим.

Очигледно, улог је велики, а то знају и "орлови" предвођени селектором Драганом Стојковићем Пиксијем, који је најавио офанзивну игру свог тима и на "Улевал" стадиону у Ослу.

Србија ни овог пута неће бити комплетна, пошто у саставу опет нема Миленковића, Рајковића и Ристића, али ни Сергеја Милинковић-Савића, који је против Шведске зарадио жути картон и аутоматску суспензију.

"Орлови" су одрадили последњи тренинг пред меч, а радује вест да се најбољи стрелац у историји репрезентације Александар Митровић опоравио од повреде добијене у мечу против Шведске, у којој је забележио хет-трик, па ће бити на располагању селектору за меч у Ослу.

Српски фудбалери прошетали су престоницом Норвешке, а онда одрадили и сада већ традиционално разгибавање у центру града.

Треба додати да је меч на "Улевал" стадиону и једна од последњих провера српског тима пред Мундијал у Катару који почиње крајем новембра.

Меч у Ослу игра се од 20.45 уз директан пренос на Првом програму Радио-телевизије Србије, док кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво