Читај ми!

БиХ убедљивим поразом испраћена у елитни ранг Лиге нација, Финска боља од Црне Горе

Фудбалери Босне и Херцеговине поражени су од Румуније 4:1, али су и пре утакмице у Букурешту обезбедили пласман у елитни ранг Лиге нација. У истој групи, Црна Гора је у Подгорици изгубила од Финске 2:0.

Фудбалери Босне и Херцеговине су и пре утакмице са Румунијом већ осигурали прво место у групи и пласман у елитни ранг Лиге нација, пошто су у претходном колу победили Црну Гору 1:0.

Данас су у Букурешту убедљиво поражени од Румуније, којој победа није помогла да избегне селидбу у нижи ранг Лиге нација.

Домаћа репрезентација је повела у 38. минути - Ман је остао сам на десној страни, наместио се на леву ногу и матирао Васиља. Иако је судија првобитно поништио гол, ВАР је реаговао и погодак је признат.

Румунија је предност удвостручила у 73. минуту када је Пушкаш добро испратио центаршут са леве стране и погодио за 2:0.

Трачак наде Босни и Херцеговини вратио је Един Џеко, који је ушао у игру са клупе и у 77. минуту постигао гол главом за 2:1.

Само два минута касније, Рацију је искористио неодлучност противничке одбране и погодио за 3:1. Коначан резултат поставио је Пушкаш сјајним голом у 86. минуту.

У другој утакмици групе 3, Б Лиге нација, Финска је у Подгорици победила Црну Гору 2:0. 

Црна Гора је већ у 17. минуту остала са играчем мање на терену, пошто је Жарко Томашевић због старта над Пукијем добио други жути картон.

Одолевали су фудбалери Црне Горе и ослабљени током целог првог полувремена, али је Финска повела само два минута након почетка другог дела игре - Антман је остао сам на левој страни и погодио мрежу Мијатовића.

ВАР судије су проверавале да ли је фудбалер Финске био у офсајду, али након анализе Летексије је показао на центар.

Само шест минута касније, Антман је уписао и асистенцију. Фудбалер Нордсјеланда је центрирао, а на другој стативи је био Калман који је главом спровео лопту у мрежу за коначних 2:0.

Финска је такмичење завршила на другом месту у групи са осам освојених бодова, док је Црна Гора остала на трећем месту са седам бодова.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво