Читај ми!

Селектор Саутгејт и Кејн умирују енглеске навијаче пред СП

Капитен енглеске фудбалске репрезентације Хари Кејн истакао је да навијачи не би требало да паниче због лоших резултата националног тима уочи Светског првенства у Катару, А селектор фудбалске репрезентације Енглеске Герет Саутгејт тврди да би његова евентуална смена дестабилизовала национални тим уочи Светског првенства у Катару, преносе британски медији.

Енглеска је пре два дана изгубила од Италије 1:0 у мечу петог кола Дивизије А Лиге нација А. Енглеска је тренутно последња на табели са само два бода, а поразом од Италије испала је у Дивизију Б Лиге нација.

"Ми не паничимо, знамо да морамо да напредујемо. Наравно да разумем фрустрацију навијача. Био сам навијач Енглеске, а то сам и даље. Ако будемо имали добар турнир, нисам сигуран да ли ће људи бити забринути због резултата од летос. Знам да морамо да се поправимо", рекао је Кејн, a преноси "Скај спорт".

Енглеска ће последњи меч у Лиги нација одиграти у понедељак на "Вемблију" против Немачке.

"Навијачи су увек сјајни и подржавају нас. Знам да ће бити тамо и сутра. Сви ће бити узбуђени због Мундијала. Надам се да можемо да им се одужимо добрим резултатима", додао је Кејн.

Британски медији подсећају да је селектор Герет Саутгејт дуго на мети критика лоше тактике и слабих резултата у Лиги нација због чега се тражи да буде смењен или да поднесе оставку на место селектора. Енглеска репрезентација није постигла гол из игре на претходних пет мечева.

"Мислим да сам и даље прави човек за енглеску репрезентацију на СП у Катару. На тај начин ће екипа имати стабилност. Сматрам да игра у мечу са Италијом није била толико лоша, знам да смо предмет критика због резултата које бележимо у последње време", рекао је Саутгејт.

Он је истакао да су млађи фудбалери доста научили из претходних мечева у Лиги нација.

"Раније се дешавало да пред велике турнире играмо са слабијим противницима и зато би долазило до проблема на такмичењима, али то сада није случај. Свесни смо нивоа који је неопходан за постизање жељених резултата. Морамо да будемо бољи и уверен сам да ће нам мечеви попут овог у Италији помоћи да спремнији дочекамо СП", закључио је Саутгејт.

СП ће бити одржано од 20. новембра до 18. децембра у Катару. Енглеска ће играти у Групи Б са Ираном, САД и Велсом.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво