Читај ми!

Петрићевих 40 дана на клупи црно-белих: Фудбалери Партизана даће максимум на сваком мечу

Тренер Партизана Гордан Петрић изјавио је да навијачи "црно-белих" могу да очекују од фудбалера клуба из Хумске да ће у наредном периоду да пруже максимум.

Петрић је преузео екипу Партизана пре 40 дана, пошто је Илија Столица смењен после елиминације од АЕК-а у квалификацијама за Лигу Европе.

"Партизан је био у једној кризи, дешавале су се неке ствари које нису биле добре у клубу. Навијачи Партизана могу да очекују да ће играчи увек да пруже максимум у наредним утакмицама. Следи напоран распоред утакмица четвртак - недеља. Надам се да ће повреде да заобиђу наше играче и да ће сви бити здрави. Верујем да ћемо у наставку сезоне играти као на последњих пар утакмица. Али има доста да се игра. Очекујем од фудбалера да у датом тренутку дају свој максимум на терену", рекао је Петрић за Танјуг.

Тренер црно-белих додао је да је репрезентативна пауза добро дошла играчима.

"Наши фудбалери су у претходном периоду имали доста утакмица. Добро им је дошла пауза да се одморе. Ова пауза ће нам уједно помоћи да више радимо, јер нисмо имали времена због темпа утакмица. Наредних пар дана искористићемо да урадимо оно што нисмо до сада да би играчи имали резерву како би могли одиграју преосталих 11, 12 утакмица колико имамо до почетка Светског првенства и велике паузе", навео је тренер Партизана.

Бивши фудбалер Партизана Предраг Мијатовић рекао је недавно у интервјуу за Танјуг да "црно-бели" могу и до титуле у Суперлиги Србије са Петрићем на клупи. Црвена звезда је тренутно прва на табели са 26 бодова, док је Партизан пети са 21. Оба клуба имају по два меча мање.

"Мијатовић и ја смо велики пријатељи и бивши саиграчи. Можда је он био претерано нереалан. Годе те похвале од људи са којима сам велики и искрен пријатељ. Он је упознат са стањем у Партизану. Мијатовић прати фудбал у свету, као и Србији и због може добро да процени. А да ли ћемо ове сезоне успети да освојимо титулу зависи од много ствари. То пре свега зависи од нас, али делимично и од Црвене звезде, која је тренутно испред Партизана. Ако у било ком тренутку буде постојала могућност да ми претекнемо Црвену звезду то ћемо и учинити, али има доста да се игра. До краја првенства биће одиграна и два дербија са Звездом, па ћемо видети. Ко буде бољи он ће и да победи, биће први и искористиће могућност да се наредне сезоне директно пласира у Лигу шампиона", рекао је Петрић.

Партизан ове сезоне игра у Лиги конференција у групи са Келном, Ницом и екипом Словацко. "Црно-бели" су у првом колу у гостима одиграли 3:3 са Словацком, а потом су на свом терену ремизирали са Ницом 1:1.

"До краја групне фазе има доста тешких утакмица, ту су Келн и Ница. У овој групи су реално Келн и Ница фаворити. Учинићемо све да прођемо даље. Мени је врло битно да су се играчи опустили и да су почели на неки начин да размишљају професионално. Они код мене имају могућност да покажу све што знају, али имају могућност и да погреше. Надам се ћемо у наредне четири утакмице скупити довољно бодова да би могли да играмо на пролеће у Лиги конференција. Међутим, то вероватно размишљају и други клубови, а пре свега Келн и Ница", закључио је Петрић.

Партизан ће после репрезентативне паузе у 13. колу Суперлиге на свом терену играти са Војводином, док ће "црно-бели" у трећем колу Лиге конференције гостовати Келну у Немачкој.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво