Читај ми!

Стојковић: Фокус на Лигу нација, прво на Шведску

Наш фокус тренутно је потпуно на Лиги нација и списак играча је направљен за ове две утакмице, не бих да говорим о списку за Мундијал у Катару, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси уочи утакмица против Шведске и Норвешке.

Србија у суботу дочекује Шведску, због казне само са децом до 14 година из школа фудбала на трибинама, а три дана касније гостује у Ослу.

"Неки играчи су повређени, попут Миленковића, Рајковић је суспендован, имамо двојицу дебитаната, Бабића и Митровића, а требало је да буде и трећи. Такође, нема ни Ристића због минутаже, али ништа није дефинитивно", изјавио је Стојковић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Срђан Бабић је члан генерације са Новог Зеланда, жеља ми је да га видим уживо и на терену, а његове константне игре у Примери и чињеница да је капитен Алмерије заслужују пажњу, додао је Пикси.

"Што се тиче Стефана Митровића, пред њим је такође будућност, млад је, његове карактеристике су одличне, има брзину и храброст да решава проблеме 'један на један' са ауторитетом, плус жеља нам је да наши играчи играју за Србију јер је могао да бира. Гледао сам и Лазара Самарџића из Удинезеа, разговарао сам с њим, мислим да нема дилему између Србије и Немачке и договор је да од марта следеће године буде на списку и игра за Србију", истакао је Стојковић.

Према његовим речима, жао му је што против Шведске неће бити "старијих" навијача, али да ће екипа дати све од себе да оствари добар резултат и опрости се од навијача пред полазак у Катар.

"Искористићемо ово време на неким тактичким стварима и сигурно је да ће Србија наставити да игра нападачки фудбал", поручио је Стојковић и додао да нема проблема када је у питању избор првог голмана, јер су сви квалитетни и ко буде бранио у Катару биће најбоље решење.

"Шведска је врло добра екипа, вероватно траже реванш због утакмице у Стокхолму. На нама је да пружимо максимум. Неће бити лако, а када та утакмица прође размишљаћемо о последњој. Србији никад није било лако и није ништа добијала на тацни, увек смо морали да се мучимо и тако ће бити и овај пут."

Идемо меч по меч, а у овом моменту Шведска је приоритет свих приоритета, јасан је Стојковић.

"Показали смо да смо у игри упркос поразу у Београду против Норвешке, иако је био незаслужен, али се десио. Није никаква трагедија ако не будемо први, таман посла. Ми ћемо учинити све да дођемо до неког циља и верујем да можемо, зашто да не? Битно је да играчи верују", истакао је Стојковић и додао да му је драго што га је недавно Габријел Батистута упоредио са Пелеом, Марадоном и Кројфом и да увек више воли похвале, него критике.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво