Читај ми!

Петрић: Ница спава, али у сваком тренутку може да се пробуди, идемо на победу

Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић каже уочи сутрашњег меча другог кола Д групе Лиге конференција против Нице у Хумској (21.00, РТС1) да неће калкулисати и да црно-бели иду на победу против француског тима.

Партизан и Ница у сутрашњи дуел улазе после ремија у првом колу. Црно-бели су одиграли 3:3 на гостовању Словачком, док је меч између Нице и Келна завршен резултатом 1:1.

"Битно је да играмо на нашем стадиону и немамо шта да калкулишемо. Ако добијемо ову утакмицу, ближи смо пролећу, поготово јер са Чесима играмо последњи меч", изјавио је Петрић на конференцији за медије у Хумској.

Стратег "парног ваљка" рекао је да је екипа добро анализирала наредног ривала.

"Гледали смо три утакмице и последњу у првенству где су добили 1:0. Делују ми као да нису најјача екипа са којом смо играли до сада, да је Звезда можда и бољи тим од Нице. Међутим, друго полувреме против Келна је показало да Ница има јак састав, брзе и технички потковане играче, тако да сам променио мишљење. Играмо против екипе која спава, али у сваком тренутку могу да се пробуде. Дао ми је и савет Владимир Ивић, који ми је рекао да играју у таласима. Надам се да су се момци одморили, да су сви здрави и да ће моћи да конкуришу за сутрашњи меч", рекао је Петрић.

Немци и Французи су и даље фаворити групе, сматра Петрић.

"Келн и Ница су за нијансу већи фаворити од Партизана. Сви играчи који изађу на терен, они неће играти под ручном. Можда изведу мало другачији састав, али ти играчи су сличног квалитета", рекао је Петрић.

Тренер Партизана истакао је да је његова екипа стекла самопоуздање добрим играма и резултатима.

"Играчи су се дигли, не само у последњој утакмици, већ и против Звезде и Колубаре. Било је и неких ствари које морамо да поправимо у наредном периоду, причам пре свега о прекидима. Види се у аутобусу, у свлачионици, на тренингу, рамена су подигнута, нису виши доле, играчи су насмејани", рекао је Петрић.

Дијабате: Карте су у нашим рукама, циљ што бољи резултат

Крилни нападач Партизана Фусени Дијабате сматра да су карте меча у рукама њега и његових саиграча и да пред својим навијачима морају да покажу карактер до последњег минута.

"Ница је навикнута на ову врсту мечева, али су карте у нашим рукама. На нама је да добро почнемо меч и покажемо карактер до последњег минута и да будемо добро подржани од наших навијача. Циљ је што бољи резултат", рекао је Дијабате на конференцији за медије у Хумској.

Фудбалер из Малија познаје добро голмана Нице Каспера Шмајхела са којим је играо у Лестеру.

"Играо сам са њим у прошлости, али нисмо били блиски или пријатељи. Познајемо његове квалитете, али на нама је да нападамо њихов гол. Са довољно карактера и довољно воље, можемо да успемо", изјавио је Дијабате.

У другој утакмици Д групе Лиге конференција Келн ће сутра у 21.00 угостити Словачко.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво