Читај ми!

Калифа Кулибали ново је појачање Црвене звезде

Фудбалски репрезентативац Малија Калифа Кулибали потписао је уговор до краја сезоне са Црвеном звездом, саопштио је београдски клуб.

У саопштењу се наводи да у уговору постоји клаузула о продужетку уговора на још једну сезону.

Репрезентативац Малија ће у Црвеној звезди носити дрес са бројем 70, а у клубу би требало да замени Милана Павкова, који је наставио каријеру у Саудијској Арабији.

"Драго ми је што сам овде. Звезда и Београд су веома интересантни за мене. Познајем Букарија, играли смо заједно прошле сезоне, и задовољство ми је што ћу наступати за клуб са таквом традицијом и историјом. Биће ми задовољство да допринесем Звезди ове сезоне, а циљ нам је да освојимо првенство и стигнемо што даље у Лиги Европе", рекао је Кулибали за званични сајт Црвене звезде.

Он је признао да је пратио игре Црвене звезде.

"Гледао сам Звезду пре доласка, изузетно занимљива екипа. Пратио сам клуб и на инстаграму, тако да сам добро упознат са свим дешавањима. Причао сам и са Османом Букаријем, као што рекох, имао је само најлепше речи о клубу и допринео мојој одлуци да дођем у Звезду. Знам и да су људи изузетно везани за Звезду, те да клуб има огромну армију навијача. Заиста, само најлепше речи сам чуо о клубу и једва чекам да уложим свој максимум како би остварили циљеве", додао је он.

Кулибали је захвалио навијачима Црвене звезде на подршци.

"Хвала навијачима на речима подршке на инстаграму. Даћу свој максимум да остваримо што више победа и да се радујемо новим успесима", рекао је Кулибали.

Кулибалију је на доласку честитао и председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

"И у овој сезони је најзначајније освајање шампионске титуле. То нам је циљ и мислим да имамо све предуслове како бисмо га остварили. Јачањем на позицији нападача, само радимо на томе да одговоримо захтевима који нас чекају. Спортски сектор је проценио и верујемо да ће играч ових квалитета бити допринос Звездиној игри којој тежимо. Чекају нас велике утакмице, у Звезди је свака таква", рекао је Мијаиловић.

Спортски директор Црвене звезд Митар Мркела рекао је да је Кулибали играч одличних атлетских способности.

"Висок је, изузетно сналажљив у противничком шеснаестерцу. Игра главом, са обе ноге, и верујем да ће бити значајно појачање", рекао је Мркела.

Фудбалери Црвене звезде ће у наредном периоду одиграти велики број утакмица.

"Одлуке доносимо у односу на захтеве које постављамо пред нас, а они су увек највиши и желимо да на свакој позицији имамо квалитетно решење и играче различитих карактеристика како би сваком противнику могли на више начина да покажемо ко смо. У наредна два и по месеца, играћемо 18 утакмица у првенству, купу и Европи. То је тешко да се поднесе и због тога ћемо терет морати да равноправно поделимо на све играче и у склопу тога желимо добро решење на позицији нападача. Захтеви Звезде су велики, а ја верујем да Кулибали има довољно искуства, јер је играо на високом нивоу. Играо је утакмице Лиге Европе и сигуран сам да вје тим искуством допринети и бити знаввајно појаввање које може да издржи све, па и притисак", рекао је Мркела.

Кулибали (31) је претходних пет година играо за Нант, а пре тога је наступао за Гент, Шарлроа, други тим Пари Сен Жермена и Реал Бамако. Он је прошле сезоне одиграо 31 меч за Нант и постигао је пет голова.

За репрезентацију Малија наступио је на 30 утакмица и шест пута се уписао у стрелце.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво