Читај ми!

Столица: После лошег старта првенства, Европа нам је много важна

Тренер фудбалера Партизана Илија Столица изјавио је уочи (18.00) гостовања АЕК Ларнаки у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе да је за црно-беле премијера на евросцени важна после лошег старта у Суперлиги Србије.

"Европа је јако важна за наш клуб. Имамо жељу да стартујемо квалитетно и добро од прве утакмице. Противник на свом терену постиже добре резултате у континуитету. Нисмо стартовали у првенству како треба и желимо да окренемо моментум на нашу страну у првој утакмици у Европи и да дођемо до игре која се од нас очекује", изјавио је Столица на конференцији медије у Ларнаки, а пренео ТВ Партизан.

Тренер црно-белих похвалио је квалитет Кипрана и подвукао да ће његова екипа морати да се адаптира на врућину и влагу у Ларнаки.

"Много је нових ствари, играча и свега што је потребно колективу да се уклопи. Заслужили смо да се ствари окрену набоље. Екипа АЕК је за сваки респект. Одлични појединци, фантастичан колектив. Верујем да смо спремни за максимум. Влага је велики фактор, не олакшава посао, али морамо да се адаптирамо на то што пре и да успоставимо нашу игру", рекао је Столица.

Стратег црно-белих сматра да ће после двомеча против АЕК Ларнаке ствари у тиму из Хумске кренути у позитивном смеру.

"Сви верујемо да је овај двомеч прекретница. Мислим да ћемо енергију после лоших резултата каналисати на прави начин. Клубу је приоритет групно такмичење, али имамо другу шансу у Лиги конференција. То нас не опушта, ова група момака има велику жељу да покаже квалитет и вредност", закључио је Столица.

Капитен фудбалера Партизана Слободан Урошевић очекује тежак меч.

"Захтевна утакмица, играће се по тешком времену за нас. Спремали смо се, знамо колико нам ова утакмица доноси и биће добро, ако оно што смо се договорили, испоштујемо на терену", изјавио је Урошевић.

Његово мишљење деле и најискуснији, Фејса и Натхо.

"Неће бити лако, знамо да се меч игра по топлом и тешком времену, али хоћемо да пружимо максимум и донесемо у Београд што бољи резултат. Увек смо били најбољи кад је тешко, надам се да ће и сад тако бити. Гледали смо АЕК, погледаћемо снимке утакмица поново, међутим, битна је наша игра", изјавио је Фејса за сајт ФК Партизан.

Израелац Бибрас Натхо нада се да ће од утакмице на Кипру црно-бели покренути серију добрих резултата.

"Нисмо у доброј ситуацији, почели смо сезону испод очекивања, тежак је тренутак за све, али у тешким тренуцима се види који је спреман да игра за Партизан. Морамо то да покажемо. Знамо колико је овај клуб велики, да је у њему притисак с којим морамо да се носимо. Верујем да од сутрашње утакмице крећемо и онда ћемо ићи само напред", рекао је Натхо.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво