Читај ми!

Власници Манчестер ситија купили и Палермо

Компанија "Сити фудбал груп (ЦФГ)", постала је већински власник италијанског фудбалског друголигаша Палерма, преносе британски медији.

Компанија ЦФГ је навела да је бивши власник Палерма Дарио Мири задржао 20 одсто власништва, а у наредном периоду остаће председник клуба са Сицилије. Финансијски детаљи нису саопштени. Палермо се у јуну вратио у Серију Б.

"Наш циљ је да у наредних неколико година уђемо у Серију А. Наш план је амбициозан, али овом клубу је потребна Серија А. Палермо је историјски и велики клуб и има снажан и поносан идентитет. Неће да буде лако, морамо напорно да радимо.", изјавио је извршни директор ЦФГ-а Ферано Соријано, а преноси "Goal.com".

Компанија ЦФГ је основана 2013. године у Абу Дабију, а потпуни или делимични је власник чак 11 клубова широм света, и то Манчестер ситија, Њујорк ситија, Мелбурна, Јокохаме, Монтевидео ситија, Ðироне, Сичуана, Мумбај ситија, Ломела и екипе Троа.

"Италија је једна од најузбудљивијих и најстраственијих фудбалских земаља на свету, с богатом историјом успеха репрезентације и клубова, страственим навијачима. Одушевљени смо што је компанија ЦФГ сада присутна и у Италији.", додао је Соријано.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво