Читај ми!

Дебакл "орлића" против Енглеске, полуфинале и Светско првенство све даље

Омладинска репрезентација Србије поражена је од Енглеске у другом колу Европског првенства у Словачкој. "Орлићи" су изгубили од Енглеза резултатом 4:0 и сада су им шансе за пласман у полуфинале остале у домену теорије.

Екипа коју води селектор Александар Јовић била је немоћна против "гордог албиона" и остала је на трећој позицији са само једним бодом из две утакмице.

На другој позицији, након тријумфа од 4:2 над Аустријом, налази се Израел, док су Енглези првопласирани са шест. "Орлићи" имају три бода мање и много лошију гол-разлику од Израеалаца, што значи да им је у последњој рунди потребно само чудо за пласман међу четири најбоље селекције.

То не значи да наши момци немају за шта да играју – полуфиналисти Европског првенства обезбедиће директан пласман на Светско првенство, али ће то учинити и петопласирана екипа на првенству.

У доигравање за "освајање" пете позиције и одлазак на Мондијал улазе трећепласирани тимови из обе групе.

Што се утакмице у Бањској Бистрици тиче, већ у петом минуту стигао је наговештај да ово неће бити добро вече за српски фудбал. Енглези су освојили лопту на неких 30 метара, она се одбила до везисте Астон Виле Карнија Чуквуемекеа који ју је проследио десно до Скарлета.

Нападач Тотенхема је гађао супротни угао и успео да савлада голмана Радничког из Ниша Огњена Лукића.

Енглези су преузели иницијативу и контролисали дешавања на терену, а иако су репрезентативци Србије узвратили, није било великих шанси. У финишу првог полувремена момци у белим дресовима дуплирали су предност, поново преко Скарлета.

Овога пута, центарфор Енглеске имао је много среће после центаршута Нортон-Кафија и реакције Лукића.

Тим резултатом отишло се на одмор, а Јовић је на почетку другог дела одмах направио две измене. На терену су се нашли Немања Мотика и Никола Јојић, па је Србија заиграла много офанзивније и агресивније.

Неколико пута су момци у црвеним дресовима претили, обично су то били ударци са дистанце, али промене резултата није било све до 68. минута. Нажалост, поново је лопта завршила у мрежи Србије, а Карни Чуквуемека је крунисао сјајну партију.

Пресекао је катастрофално додавање Стефана Лековића и онда рутински погодио доњи леви угао.

Испоставило се да то није био коначан резултат јер је резервиста Џебисон у надокнади времена потврдио катастрофу нашег тима и погодио за 4:0.

Србија групну фазу завршава утакмицом против последњепласиране Аустрије, а тај дуел на програму је у суботу од 20 часова.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво