Читај ми!

Стојковић: Србија се пита у Словенији

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је да ће се "орлови" питати за коначан исход меча Лиге нација против Словеније.

Две селекције састаће се у недељу од 20.45 у мечу четвртог кола Групе 4 Б лиге нација на стадиону Стожице у Љубљани.

Србија у дуел улази са шест освојених бодова и два везана тријумфа против Словеније у Београду (4:1) и Шведске у Солни (1:0).

И Словенци имају разлога за оптимизам јер су у прошлој утакмици освојили први бод у ремију без голова на гостовању Норвешкој.

"Везали смо два добра резултата, гарнирана добром игром. Увек смо били оптимисти, веровали у себе, да добра игра на најбољи начин бива и награђена. Не размишљамо шта ће бити, нити комбинујемо како до првог места. Утакмица са Словенијом у првом је плану и радујем се још једном сусрету са Љубљаном. Имамо много разлога за оптимизам", рекао је Стојковић.

Стратег "орлова" окренут је пре свега свом тиму.

"Фокусирани смо на наш стил игре, поштујући противнике и њихов интегритет. Најбитније је шта и како Србија ради. Не желим да моје мисли лете и буду усмерене ка другом тиму. Зато смо окренути искључиво нама. Различити смо сви у групи и илузорно је да се бавимо другима. Србија је на првом месту", истакао је Пикси.

Осврнуо се Стојковић и на Словенце који су глатко поражени 5. јуна на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

"Очекујем Словенце агресивне колико будемо ми дозволили. Нема освете, али постоји велика жеља за реваншом. Односи се и то на наше домаћине, поготово после пораза у Београду. Спремамо се за утакмицу максимално професионално, знамо да су Блажић и Стојановић аут, да се Зајц враћа, претпостављамо противника са четворицом позади... Нема шетања, агресивност мора да буде максимална, такве ствари подразумева модеран фудбал", поручио је селектор Србије.

Словенци очекују пун стадион и више од 10,000 људи на трибинама Стожица, а Стојковић се обрадовао повратку у Љубљану, где је као фудбалер знао да покаже своје умеће.

"Леп град, сјајни људи. Забрињава ме Бежиград, монументални споменик Љубљане... Лепо је имати такво место, барем за децу. Видим да је запуштен, коров, цео амбијент оставља сету у мојој души. Све остало је перфектно. Свака част на новом стадиону, увек је лепо кад видим нови објекат, за разлику од нас. Ко зна колико ћемо дуго цекати. Увек је лепо било играти под Бежиградом. Подсећа ме на она времена. Сећам се утакмица са Радничким и Црвеном звездом, увек је стадион био пун. Зграда на стадиону, посебан амбијент, све нас је то чинило срећним. Чувајте Бежиград", закључио је Стојковић.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво