Читај ми!

Пикси: Швеђани могу да направе проблем свима

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је да Шведска може да направи проблеме свакој селекцији, па и нашој, уочи дуела два национална тима у Групи 4 Б Лиге нација у Стокхолму у четвртак.

"О Шведској мислим све најбоље. Реч је о екипи коју мораш да респектујеш у сваком смислу, како техничком, тако физичком и тактичком. Увек су у врху и практично могу да победе сваког ривала. Штета је што се нису квалификовали за Катар, то је за мене мало изненађење. Али то не мења моје мишљење о њима, Шведска је тим који може да направи проблем било којој екипи", рекао је селектор Стојковић.

"Не занима ме превише на које играче не могу да рачунају, гледам искључиво свој тим и фокусирам се на оно што ми можемо да урадимо. Једно је сигурно, противник ће да изађе са 11 играча као и ми. Наравно, имамо информације и упознати смо са детаљима о стилу игре шведског тима, али нас ништа од тога превише не оптерећује. Ко може да игра, играће, ко не може неће и идемо даље", додаје Пикси.

Селектор Србије најавио је ротације у тиму због згуснутог распореда у Лиги нација која се игра после напорних клупских сезона.

"Подсећам да је страховит напор за играче овај убитачан ритам и четири утакмице у десет дана. Није лако освежити играче. Ротације у тиму нису никакви експерименти већ одлуке које имају логику. Уједно и прилика за играче са мањом минутажом, они морају да знају да су део тима и да увек буду спремни за игру. Са друге стране, дајете простор неким играчима да се одморе и напуне батерије за предстојеће изазове", изјавио је Стојковић.

Капитен "орлова" Душан Тадић истакао је да је Шведска тврд и добро организован ривал.

"Годинама уназад Шведску репрезентацију краси тимски дух. Сјајно су организовани, физички веома јаки и играју врло дисциплиновано. Колективно се бране, исто тако и нападају, неће нам бити нимало лако. У сваком случају добар тест за нашу екипу да видимо колико можемо. Радујем се овом изазову у Стокхолму и надам се победи. Шведска игра тврдо и жустро, али то је додатни мотив за наше играче. Пробаћемо да им одговоримо нашим стилом игре. Да доминирамо, да противник трчи, а ми да се питамо. Небитно је да ли ћемо играти са једним или са два нападача. То је одлука селектора", изјавио је Тадић.

У дуел на стадиону "Френдс арена" у стокхолмском предграђу Солни, селекције Србије и Шведске улазе са по три освојена бода из прве две утакмице.

Норвешка је на челу Групе 4 са максималних шест бодова, док је Словенија последња без бодова.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво