Читај ми!

На "Етихаду" праве први корак за нови поход на Европу – Холанд стиже у Манчестер сити!

Ерлинг Браут Холанд постаће нови нападач Манчестер ситија, објавио је прво угледни магазин "Атлетик", а онда и потврдио најпознатији инсајдер за трансфере Фабрицио Романо са "Скај спортса". Холанд је већ прошао лекарске прегледе у Бриселу, а очекује се да до краја дана Сити активира откупну клаузулу вредну више од 60 милиона евра.

Норвешки нападач, који је са великим успехом носио дрес Борусије Дортмунд скоро две пуне године, постаће највеће појачање "грађана" и аквизиција за коју верују да може да буде пресудна у јурњави за пехар лиге шампиона.

Актуелни енглески шампион поново је остао "кратких рукава" у најјачем европском фудбалском такмичењу након пораза од Реал Мадрида, а одмах после тог неуспеха кренуо у реализацију Холандовог трансфера.

Први је информацију објавио новинар Атлетика Дејвид Орнстајн, који је навео да ће Сити платити 75.000.000 евра и да ће уговор бити потписан до краја седмице.

Орнстајн је додао и да ће Холанд имати годишњу плату од 31 милиона европских новчаница пошто су прво договорени лични услови са играчем, али је онда стигла поузданија и нешто другачија информација.

Млади центарфор је прво прошао лекарске прегледе у бриселској болници Еразмус, у присуству доктора из Манчестера. Немачки Спорт 1 и Кикер су у међувремену објавили да су добили потврду из Борусије да ће трансфер бити реализован.

Потом је Фабрицио Романо својом чувеном "Here we go" реченицом потврдио да 21-годишњи момак рођен у енглеском Лидсу заиста долази на "Етихад", али у другачијим условима. Откупна клаузула је нешто већа од 60 милиона евра и Ерлинг Браут неће бити најплаћенији члан тима.

Уместо 500.000 фунти како је првобитно истакнуто, недељна плата норвешког нападача биће 375.000 британских новчаница, чиме ће се изједначити са Кевином Де Брујнеом.

Уговор ће бити потписан на пет година, односно до 2027. године, а његова је била жеља да буде објављен ове недеље, како би имао времена да се поздрави са навијачима који су увек били добри према њему.

Менаџер Ситија Пеп Гвардиола коначно ће добити оно што му највише недостаје у овом тренутку, а то је класичан нападач. Такође, у плавом делу Манчестера могу да буду веома задовољни јер су по поприлично ниској цени за актуелно тржиште, добили једног од двојице најпожељинијих играча данашњице.

Међу "грађанима" се надају да би управо Холанд могао да буде тај фактор који је до сада недостајао да се стигне на кров Европе.

Стамени нападач је за Борусију Дортмунд одиграо 88 утакмица и постигао невероватних 85 голова, уз 23 асистенције у свим такмичењима, док је пре тога носио дрес Брајна, Молдеа и Ред Бул Салцбурга.

За национални тим Норвешке 15 пута се уписивао у листу стрелаца на 17 наступа.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво