Читај ми!

Владимир Петковић фаворит за клупу Аустрије

Доскорашњи селектор швајцарске фудбалске репрезентације, Владимир Петковић, могао би да преузме националну селекцију Аустрије.

На сутрашњој седници Председништва Фудбалског савеза Аустрије (ОеФБ) планирано је да буде представљен нови тренер репрезентације.

Петковић је тренер којег би желео да доведе спортски директор ОеФБ Петер Шетел, који ће Председништву поднети свој предлог.

Нови селектор, који на тој функцији наслеђује Немаца Франка Фоду, предводиће аустријски тим 3. јуна на утакмици Лиге нација против Хрватске.

Протеклих недеља много се спекулисало о томе ко би могао постати селектор, а помињала су се и имена бивших аустријских фудбалера Петера Штегера, Андреаса Херцога и Маркуса Шопа, а Штегер се издвојио као најозбиљнији кандидат.

Према писању швајцарског дневника Блик, сада је фаворит Петковић, који је водио швајцарску репрезентацију од 2014. до 2021.

Пре Фоде, аустријску репрезентацију је од 2011. до 2017. водио Швајцарац Марсел Колер.

После Колера и Фоде, Петковић би био трећи странац који би се нашао на тренерској клупи аустријске репрезентације.

Једини проблем у довођењу Петковића могао би бити новац, пошто је он до фебруара био тренер Бордоа и тамо зарађивао више него што може да понуди ОеФБ.

Са Петковићем је Швајцарска остварила запажене резултате -квалификовала се на Светско првенство 2018, али и Европска првенства 2016. и 2020. године.

На последњем такмичењу Швајцарска је испала тек у четвртфиналу, и то на пенале од Шпаније, а пре те утакмице елиминисала је Француску.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво