Читај ми!

Лестер након преокрета савладао ПСВ и пласирао се у полуфинале Лиге конференција

Фудбалери Лестера савладали су ПСВ у Ајдховену са 2:1 (0:1) и пласирали се у полуфинале Лиге Конференција. Противник у борби за финале биће им Рома која је савладала Бодо Гилмт са 4:0.

Изузетно узбудљив меч у Ајдховену. ПСВ је имао више од игре створио више прилика, пропустио неколико стопостотних шанси, повео, а онда је Лестер успео да преокрене резултат и са два гола обезбеди пласман у полуфинале. У првом мечу у Енглеској резултат је био 0:0.

Обе екипе биле су изузетно агресивне од почетка меча. ПСВ је имао нешто више лопту у свом поседу, а створио је и више прилика пред голом Шмајхела. Геце и Жуниор су пропустили стопостотне прилике, тачније голман Лестера је успео да одбрани њихове ударце.

Претио је и Лестер, али ни његови нападачи нису успели да реализују своје прилике.

ПСВ је повео у 27. минуту. Велика грешка одбране Лестера, Тилемансу је испред казненог простора украо лопту Геце и упослио Захавија. Овај прецизним ударцем искоса са десне стране са око десет метара вара Шмајхела. Лопта се одбија од супротне стативе и завршава у мрежи.

Лестер је након примљеног гола преузео иницијативу, створио је и пропустио неколико добрих прилика. С друге стране домаћин је имао пар брзих контранапада, али није успео да озбиљније угрози гол Лестера.

Обе екипе ушле су у друго полувреме са жељом да постигну гол. Ређале су се шансе на обе стране. Поново је домаћин имао више од игре. Пропустио је ПСВ неколико прилика да удвостручи предност. С друге стране и гости су имали своје шансе, али су били непрецизни.

Ипак, Лестер је изједначио у 77. минуту. Перез је добио лопту у казненом простору на самој гол-аут линији, лажњаком се ослободио чувара. Упослио је Медисона који је био у налету, из прве је опалио и лопта одлази под пречку.

Након постигнутог гола гости су пропустили још пар прилика за комплетан преокрет. Међутим, у 88. минуту Лестер је стигао до другог гола. Брза акција гостију по левој страни, Хол је одлилично упослио Лукман, који је шутирао. Голман ПСВ-а крајњим напором успева да одбије лопту, али само до Переире који је шаље у гол.

До краја меча ПСВ је покушао да стигне до продужетака, али није успео.

Лестер ће у борби за финале играти против Роме. Полуфинални дуели на програму су за две недеље.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво