Читај ми!

Италијански медији о Марку Лазетићу: "Српски џин" је нови Влаховић

Италијански спортски медији пишу о новом појачању Милана, младом српском фудбалеру - Марку Лазетићу.

"Српски џин који ће студирати код Ибре, зове се Марко Лазетић". "Милан ће до уторка закључити уговор са Црвеном звездом". "Млади Лазетић је други Влаховић"... Ово су само неки од наслова у италијанским медијима који преносе прелазак Марка Лазетића у Милан.

Коријере дело спорт пише да Лазетић држи будућност у својим рукама. Мада се навијачима који коментаришу текстове о његовом преласку у Милан не допада поређење са Влаховићем који има само четири године више, медији га описују као играча који је 14 пута (неки кажу 17) био на терену са Црвеном Звездом и дао један гол, а два у "Youth league".

Називају га гигантом јер је висок 1.92. И док се велики тимови спремају да "истргну" Влаховића од Фјорентине, након што Пелегри, након што је дошао у помоћ из Монака није успео да да много због честих мишићних повреда, Милан ће сваког момента закључити уговор са Црвеном Звездом о Лазетићу за кога гарантује Дејан Станковић кога навијачи у Италији познају јако добро.

Италијански медији оцењују да клуб очигледно доста верује у овог младића, с обзиром на цену коју су спремни да плате стављајући га у руке Ибрахимовића и Жируа.

Медији такође наводе да је Марко у роду са Николом Лазетићем који је играо више од 160 утакмица у Серији А и Б, носећи дрес Кома, Кјева, Лација, Сијене,Ђенове, Ливорна и Торина.

Без обзира на висину, описују га као елегантног играча који је одличан микс добре физичке кондиције, отпорности и снаге.

У Србији, пишу медији преко Коријере дела Сера и Пјанета Милан, описују га као некога ко зна да помогне тиму.

Газета дело Спорт је интервјуисала Владу Аврамова, не би ли им дао своје мишљење о Лазетићу.

"Данас је он најбољи играч Црвене Звезде, има и физички потенцијал и технику. Са свега 18 година он је звезда тима. Он има све што треба играчу првог тима, и оно нешто што је невидљиво споља. Његова породица је спортска, отац му је одбојкаш, ујаци су му фудбалери и сви они га прате, дају му савете. Он једноставно има спорт у ДНК, зна како треба да се понаша. Није случајно што на терену никада не би могло да се каже да је рођен 2004. године, већ да има много више искуства", изјавио је Аврамов и додао да није ризично да неко тако млад дође у Италију јер ће научити тактику, уклопити се, научити језик а ко игра на "Маракани" је научен на притисак и не може да уплашити ни Сан Сира.

На питање да ли ће он бити нови Влаховић, Аврамов је одговорио:

"Апсолутно. Душан је невероватан али Марко може да иде његовим стопама. Боље за њега што сада прелази у Милан пре него што га буду сви желели као што је тренутно случај са Влаховићем".

О цени се још увек не зна довољно тако да се у медијима помињу цифре од три до 5,5 милиона евра, a медији у Италији очекују да ће детаљи уговора бити објављени до уторка.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво