Читај ми!

Ливерпул преко Арсенала до финала Лига купа са Челсијем

Фудбалери Ливерпула пласирали су се у финале Лига купа победом над Арсеналом у реваншу (2:0). Ливерпул је након ремија без голова на свом терену, тријумфовао у Лондону и обезбедио финале на "Вемблију" против Челсија.

"Црвени", који су у овом сусрету носили жуте дресове, нису блистали на "Емиратима", али су имали среће да постигну гол и захваљујући Диогу Жоту дошли до борбе за трофеј.

Дуел је почео великом шансом за Арсенал, пошто је Александр Лаказет погодио пречку из слободњака, а екипа Микела Артете није успела да конкретизује нешто бољу игру на старту.

После мирнијег периода, гости су стигли до предности из прве праве шансе – Жота је добио лопту на левом боку, ослободио се неколико чувара и она уз много среће сместио лопту у мрежу.

Тај погодак као да је пресекао "тобџије" који до краја полувремена нису успели да организују озбиљнији напад, а и у наставку је од њих било премало.

У наставку је тим Јиргена Клопа чекао своју прилику и сачекао је у 77. минуту, када је поново Жота био прецизан.

Португалац је потврдио да обожава да игра против Арсенала, постигао је седми гол у 10. утакмици са овим ривалом, а интересантно је да му је код оба поготка асистент био Трент Александер-Арнолд.

Клуб са "Енфилда" је сачувала предност и пласирала се у 13. финале Лига купа у историји, а до краја је резервиста Томас Парти зарадио искључење због два жута картона.

Финале између Ливерпула и Челсија на програму је 27. априла на "Вемблију".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво