Читај ми!

Фарса у италијанском фудбалу – Интер за "зеленим столом" добио бодове који ће му бити одузети

Фудбалери Интера добили су три бода у мечу 20. кола Серије А за "зеленим столом" пошто се на утакмици у Болоњи нису појавили домаћи играчи. Локалне власти отерале фудбалере Болоње у карантин, Серија А није одложила утакмицу, али меч ће готово сигурно бити заказан за други термин. Слична ситуација виђена је и на неким другим мечевима 20. кола.

Пандемија коронавируса поново прави велике проблеме спортском свету, а у Италији је ситуација специфична јер постоји раскорак између прописа локалних власти и оних којих се придржава Серија А.

Интер је данас требало да игра меч 20. кола италијанског шампионата против Болоње, а одраније је било познато да су фудбалери екипе Синише Михајловића у карантину због повећаног броја случајева заразе коронавирусом.

Ипак, нероазури су морали да прођу све припреме као да ће се меч играти, на стадиону је чак извршена инспекција терена, иако је било јасно да фудбалери Болоње нису дошли на утакмицу и да се она неће одиграти.

Према прописима Серије А, утакмица ће бити регистрована службеним резултатом 3:0 за Интер, а онда ће Болоња уложити приговор, који ће готово сигурно бити усвојен, па ће се наћи нови термин за одигравање овог меча.

Цела процедура је веома формална, а за њом не постоји било каква потреба, сматра и директор Интера Ђузепе Марота.

"Ситуација је хаотична. Утакмице одлажу локалне здравствене власти, које доносе одлуке независно од Серије А. Болоња је желела да се меч игра, али су морали у карантин. Ове ситуације ће се поново дешавати. Мора да постоји неки договор између министарства здравља и наше организације", рекао је Марота.

Прошле сезоне слична ситуација је виђена на утакмици између Јувентуса и Наполија, када гости нису могли у Торино због прописа локалних власти. Меч је регистрован 3:0 за "стару даму", али је касније усвојен приговор Наполитанаца.

Данас је слична ситуација виђена на мечевима Аталанта – Торино, Фјорентина – Удинезе и Салернитана – Венеција, где су локалне власти забраниле гостујућим тимовима да крену на пут.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво