Читај ми!

"Вечити" у походу на европско пролеће

До пре неколико година звучало је као мисаона именица, сада је реалност српског фудбала – наша земља близу је да има два представника у нокаут фази европских такмичења. Црвеној звезди остао је један корак да овери пролеће у Лиги Европе, тај корак зове се Брага, док Партизан може исто да учини у Лиги конференција. Црно-бели прилику имају у дуелу са кипарским Анортозисом. Оба меча "вечитих" ривала у Европи гледајте у директним преносима на Првом програму РТС-а.

Фудбалери Црвене звезде од 21.00 гостују код Браге у последњем колу групне фазе Лиге Европе, а утакмица ће одлучити о коначној позицији два тима у групи Ф.

Црвено-бели су у првом мечу надиграли Брагу са 2:1 на свом терену и намеравају да понове добру игру како би и на гостовању сачували водећу позицију у групи.

У случају победе, изабраници Дејана Станковића би остварили историјски успех, а то је пласман у осмину финала другог по јачини европског такмичења. Звезда пред последње коло заузума челну позицију у групи са бодом више од Браге и два од Митјиланда.

Победа гарантује нашем клубу директан пласман у осмину финала. Нерешен резултат значио би да је Звезда прва само у случају да Митјиланд не победи у Бугарској.

У супротном, црвено-бели би ишли у шеснаестину финала на мегдан са екипама које су биле трећепласиране у Лиги шампиона... По најгорем сценарију Звезда би наставила такмичење у Лиги конференција.

"Могло би се рећи да је ово дипломски рад, после скоро две године заједничког рада и напретка, добрих утакмица, трофеја... Покушавам да момцима предочим да имамо шансу да једном утакмицом уђемо у осмину финала Лиге Европе, то је као да смо сад у шеснаестини финала и да имамо повољан резултат", рекао је Станковић.

Фудбалери Црвене звезде имаће подршку више од 1.000 навијача.

Један број делија стигао је већ у Порто и вечерас долази у оближњи градић, који је црвено-белима остао у лепој успомени од чувене победе из времена када је екипу са клупе предводио Валтер Зенга. Очекује се долазак и навијача из других европских земаља.

Иначе, локална штампа, као што се и очекивало не придаје велики значај овим дуелу, али се јасно очекује тријумф Браге и пролазак даље.

У медијима "славу су украли" фудбалери Бенфике, који су се у уторак пласирали у осмину финала Лиге шампиона, уз помоћ Бајерна који је убедљиво савладао Барселону.

Велику прилику да исто учини у Лиги конференција имаће и Партизан и, уколико се то деси, неће профитирати само клубови, већ и целокупан српски фудбал. Наша земља води љуту битку са највећим конкурентима што се коефицијената тиче, па бисмо ускоро могли да имамо два тима у квалификацијама за Лигу шампиона.

Црно-бели ће на терен нешто пре Звезде, од 18.45 ће у Хумској играти са Анортозисом и победом сигурно пролазе даље.

Тренутно на табели групе Б први је Гент са 10 бодова, Партизан је други са 7, док су Флора и Анортозис трећи и четврти са по пет бодова. Уколико ремизира са Кипранима, екипи Александра Станојевића биће потребно да Флора не савлада фаворизовани Гент.

"У фудбалу је увек последња утакмица најважанија. Ова је специфична, јер те води у пролеће у Европи или не. Можемо да је окрактеришемо као најважнију. Анортизис је једна непредвидива екипа, могу да изненаде. Ротирају доста играча, знамо само да штопер нема право играња због картона", изјавио је Станојевић.

"Од тога да нам је бод довољан размишљаћемо у 85. минуту, до тада само размишљамо да нам је само потребна победа. Размишљамо о свему, на више начина, мењамо формацију, нешто морамо да ризикујемо нешто у игри."

У екипи српског вицешампиона сигурно неће бити капитена Лазара Марковића који је поломио кључну кост, нема ни Бибраса Натха због анемије, док готово извесно неће играти ни Данило Пантић.

Утакмице Партизана са Анортозисом (18.45), као и Звезде против Браге (21.00), гледајте у директним преносима на Првом програму РТС-а.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво