Читај ми!

Станковић: Навикли смо на притисак и морање

Брзо иду утакмице, мало је времена за одмор, али смо се навикли већ и на притисак и на морање и на температуре и повреде, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић уочи утакмице 18. кола Суперлиге против Спартака.

Звезда дочекује Суботичане у суботу од 14.25 сати.

"Идемо даље, сигурно неће бити Николића, Живковића који има истегнуће мишића, Дионија, Бакајока, као ни Канге који је након смртног случаја у породици добио дозволу да заврши приватне ствари у Конгу", изјавио је Станковић на конференцији за медије.

Осврнуо се Звездин тренер и на екипу Спартака.

"Кренули су коректно, после тога су имали озбиљан пад са Буачом, вратио се опет тренер Гаћиновић који добро познаје град, који је играо тамо дуго година, зна како дише Спартак. Са њим су дошле и добре игре,очекујем да ће овде бити комплетни и волео бих да буду комплетни и да играмо једну добру и јаку утакмицу, против Спартака је увек било занимљиво", казао је Станковић.

Прокоментарисао је некадашњи капитен Звезде и тренутну ситуацију на табели Суперлиге Србије.

"Била је предност и пет, некад и осам, неки су рачунали 11 бодова. Црвена звезда сама по себи вуче притисак и да си на нула, плус три, плус два, минус три или шест увек је императив победа. Црвена звезда је резултат, из утакмице у утакмицу. Историја је лепа, али морамо да гледамо садашњост и унапред, свака три бода су много значајна", истиче Станковић.

Са посебним ентузијазмом Станковић је потврдио да је легендарни капитен Владимир Петровић Пижон пристао да помогне млађим играчима на тренинзима.

"Он је Звездина звезда, неко ко је обележио моје детињство и раст у Црвеној звезди, то није ништа чудно, нити изненађење сато је прикључен. Мислим да има још доста тога да пружи и да покаже поготово младима, а верујем и старијима, тако да је уживање радити са њим. Та идеја постоји одавно, само је требало да се реализује, да се прилагоди план и програм, његове обавезе и наш ритам такмичења, за сада иде све како треба и заиста смо презадовољни. Гледам његове вежбе и објашњавање то је мање више исто као када смо ми били млађи, ми смо упијали његово знање и доста нас је изашло из те генерације", закључио је Станковић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво