Читај ми!

Украјинци надиграли Србију, Европско првенство све даље за нашу селекцију

Млада репрезентација Украјине савладала Србију са 2:1 у мечу шестог кола Квалификација за Европско првенство.

Млада репрезентација Србије није имала решења за агресивну игру противника, који је по боковима успевао да пробије наш пресинг. Рани гол у нашој мрежи додатно је отежао посао младим играчима Србије. Наша селекција успела је да искористи можда и једину праву шансу на мечу и изједначи. Међутим, само три минута касније противник поново долази до гола и коначне победе.

Украјинци агресивније ушли у меч, а до гола су стигли већ у деветом минуту игре. Мат у три потеза. Голман Трубин је пронашао Мудрика, који је сјајно истрчао и у казненом простору упутио повратну до Крискива који лопту шаље под пречку гола Гордића.

Наставили су Украјинци са нападима, наши су покушали да се ослободе притиска. Противник је  константно претио из контранапада пре свега по левој страни где је као брзи воз пролазио Мудрик и стварао доста проблема нашој одбрани.

Украјинци су били опаснији ривал у првом делу сусрета, наша одбрана је била на великим мукама. Захваљујући голману Гордићу, који је одбранио пенал Бондаренку у финишу првог дела сусрета, на полувремену смо имали колико-толико активних 0:1.

У наставку наши су високим пресингом онемогућили противника да брзо пребаци лопту на нашу половину. Неретко Украјинци су грешили и селекција Србије је имала прилику да организује нове нападе.

Противник је и даље претио из брзих контранапада и у неколико наврата је долазио до нашег гола. Међутим, одбрана је била на месту и одбила је ове налете противника.

Србија је до изједначења стигла у 78. минуту. Након аута са десне стране лопта у казненом простору долази до Дедића који је упослио Митровића у петерцу, а овај је послао лопту у мрежу.

Радост наше екипе није дуго трајала само три минута касније домаћин је поново повео. Топић је на десној страни у висини нашег казненог простора изгубио лопту, тачније одузео му је Бондаренко, који је сјајно упосли Судакова у казненом простору, а овај шутирао са прве стативе и постигао погодак.

До краја меча још неколико прилика пред оба гола, али без промене резултата.

На табели Групе Х прво место држи Француска са 16 бодова, друга је Украјина са 13.

Француска је савладала Северну Македонију у гостима са 1:0. Македонци су трећи са шест бодова, колико имају и Фарска острва, Србија је пета са пет бодова, а последњепласирана је Јерменија са три бода.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво