Читај ми!

Херојска победа Србије над Португалијом за пласман на Светско првенство

Фудбалери Србије савладали су Португалију са 2:1 у последњем колу квалификација за Светско првенство у Катару 2022. године.

Храбро су одиграли наши репрезентативци. У њиховој намери није их спутао ни рано примљени гол. Успели су да се издигну, направе преокрет и пласирају се на Светско првенство. Митрогол ставио тачку на ове квалификације.

Већ на старту Португалија је повела. Играо се други минут меча лопта је била код Гудеља, са леђа му је пришао Силва и ибио лопту до Санчеза који користи прилику и снажним ударцем шаље лопту у мрежу.

Остаје утисак да је Силва фаулирао нашег играча, али ВАР то није потврдио, а селектор Стојковић је због протеста зарадио жути картон.

Након примљеног гола наши репрезентативци су се брзо тргли и кренули у напад. Опседали су гол противника, Влаховић је у једном нападу погодио стативу.

До изједначења Србија је дошла у 33. минуту. Лопту је на ивици шеснестерца прихватио Тадић, уследио је ударац. Голман Португалије имаје лопту у рукама, али му се она измигољила и завршила у мрежи.

Наставили су наши са нападима, стварали су шансе, најизгледнију пропустио је Костић када је погодио малу мрежу али са спољне стране.

Узвратили су и Португалци на супротној страни, али је наша одбрана добро реаговала и Рајковић је успео да сачува мрежу, па се на одмор отишло при нерешеном резултату.

Србија је у наставку играла са два нападча, уместо Немање Гудеља у игру је ушао Александар Митровић.

Друго полувреме донело је нешто нервознију игру на обе стране. Португалци су успели да умире темпо. Играло се углавном између два казнена простора.

Створено је неколико полуприлика пред оба гола, али није било реализације.

Потом је уместо Живковића ушао Радоњић. Селектор Стојковић је овиме освежио напад по десном боку.

Србија је покушавала са сви страна да стигне до гола Португалије. Ређали су се напади наше селекције. Противник је углавном претио из контранапада.

У финишу Стојковић је уместо Костића убацио и трећег нападача, Јовића у покушају да стигне до гола.

То се исплатило у 90. минуту. Тадић је упутио центаршут са десне стране. На супротној се нашао Митровић и главом послао лопту у мрежу.

До краја меча није било промене резултата.

После меча селектор Стојковић је истакао да би фудбалерима требало честитати чак и да нису стигли до победоносног гола у Лисабону. 

Срелац победоносног гола Александар Митровић и капитен Душан Тадић истакли су велику улогу селектора и нагласили да су пресрећни и да сви у Србији треба да буду срећни и поносни. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво