Читај ми!

Преминуо легендарни голман Драган Пантелић

Легендарни југословенски и српски голман Драган Пантелић преминуо је у 70. години од последица коронавируса. Чувени чувар мреже пре неколико дана је примљен у нишки Универзитетски клинички центар због здравствених компликација услед коронавируса и није успео да добије ову животну битку.

Легендарни голман је каријеру почео у Лешници, десет година је провео у Радничком, а бранио је и за Графичар, Бордо, Тимок и репрезентацију Југославије.

За клуб са Чаира, уз сјајне одбране, постигао је чак 29 голова па се налази на деветом месту вечите листе стрелаца међу чуварима мреже.

После деценије у Радничком (1971–1981), Пантелић је отишао у Бордо (1981–1983), да би се потом вратио у Тимок, у којем је провео једну сезону и каријеру је завршио у Радничком у сезони 1984/1985.

У Првој лиги Југославије одиграо је више од 250 утакмица, а за репрезентацију Југославије 19 мечева и постигао је два гола. 

Био је познат по томе што је као голман изводио пенале. Драган Пантелић био је део најбоље генерације Радничког из Ниша, која је у првој половини осамдесетих стигла до полуфинала КУП-а УЕФА.  

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво