Читај ми!

Рикардо са “креча“ донео Партизану победу у Крушевцу

Фудбалери Партизан савладали су Напредак у Крушевцу са 1:0 у мечу 12. кола Суперлиге Србије и тако остали усамљени на лидерској позицији.

Црно-бели су дошли у Крушевац по три бода и остварили су циљ. Напредак се одлично бранио, иако је примио рани гол и остао са играчем више. Успели су домаћи да великим залагањем и трчањем надокнаде мањак на терену, али не и у резултату. Партизан је пропустио још неколико шанси и на крају стигао до победе и три бода.

Партизан напао од самог старта, Напредак је свесно препустио иницијативу противнику и своју шансу тражио из контранапада.

Црно-бели су брзо материјализовали иницијативу. Приликом једне акције у моменту када је требало да проследи лопту, са пар метара, у гол Рикардо је оборен. ВАР је потврдио одлуку судије, а Чуковић је зарадио директан црвени картон.

Из првог покушаја Рикардо није успео, али је ВАР наложио да се пенал понови јер је голман Васиљевић раније изашао са гол линије. Рикардо је из другог покушаја погодио и Партизан је повео у 12. минуту.

Наставак је донео притисак Партизана, који је са играчем више имао неколико прилика. Како је време одмицало домаћин је успео да се ослободи притиска и створи неколико шанси пред голом црно-белих, али не оне из класе стопостотних.

До краја првог дела игре играло се углавном између два казнена простора. Последњу прилику да удвостручи предност Партизан је попустио у финишу полувремена. Марковић је одлично упослио Урошевића, који се нашао очи у очи са голманом, али је чувар мреже Напретка изашао као победник.

Напредак је на све начине покушавао да стигне до изједначења. Обећавајући напад домаћина, али је Урошевић оборио Јовановића и судија му је показао други жути картон и пут у свлачионицу. Од 54. минута екипе су биле са по десет ирача на терену.

Након тога темпо игре је пао. Црно-бели задвољни резултатом нису више толико жестоко нападали. Имали су лопту у свом поседу, али су стрпљиво градили нападе.

Напредак је и даље тражио шансу у контранападим, неколико покушаја, али без праве завршнице.

На крају црно-бели су победили и освојили важна три бода.

Суперлига Србије 12. коло:

Петак:
Раднички Крагујевац - Колубара 0:2

Субота:
ТСЦ - Чукарички 1:2
Радник - Пролетер 0:1
Спартак - Вождовац 0:4

Недеља:
Напредак - Партизан 0:1
Младост - Нови Пазар
Црвена звезда - Металац
Војводина - Раднички

Табела:
Партизан 31
Црвена звезда 23
ТСЦ 20
Чукарички 20
Напредак 18
Вождовац 16
Војводина 15
Раднички Крагујевац 14
Пролетер 14
Металац 12
Спартак 12
Раднички Ниш 12
Колубара 10
Радник 10
Нови Пазар 7
Младост 5

 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво