Читај ми!

Деца укључена у расистички скандал у Чешкој, британски амбасадор на разговору код министра

Министар иностраних послова Чешке Јакуб Кулханек позвао је на разговор британског амбасадора због оптужби да је део публике у Прагу, састављене од школараца, на утакмици Спарте са шкотским Глазгов Ренџерсом, бурно негодовао увек када је лопта била код играча гостију Глена Камаре.

"Доста! Намерно раширене, одвратне увреде на рачун чешке деце у медијима и на интернету не припадају фудбалу, а још мање добрим односима између две земље", написао је Кулханек на Твитеру, пренео је Ројтерс.

Малишани су у Прагу, на мечу другог кола Лиге Европе, гласно звиждали и негодовали на сваки Камарин контакт са лоптом, што је, наводно, изавало незадовољство неких љубитеље фудбала у Европи.

Фудбалски клуб Спарту УЕФА је казнила због расистичких испада њихових присталица код куће, на мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Монака, па су јуче на стадион могла само деца до 14 година старости.

Фудбалер Глазгов Ренџерса Глен Камара није популаран у Чешкој након прошлосезонског двомеча Славије и тима из Шкотске.

Тада је Камара тврдио да је га је на расној основи вређао играч чешког клуба Ондреј Кудела, због чега је чешки репрезентативац суспендован на 10 утакмица под окриљем Уефе, па је пропустио и летошње првенство Европе.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво