Читај ми!

Марковић носио Партизан до победе, црно-бели виде нокаут фазу

Фудбалери Партизана остварили су и другу победу у Лиги конференција и наставили пут ка нокаут фази. Партизан је на свом терену савладао естонску Флору резултатом 2:0 и тако задржао максималан учинак на почетку такмичења.

Црно-бели су први у групи са шест бодова, а исти учинак, али уз слабију гол-разлику, има белгијски Гент са којим ће се водити борба за челну позицију.

Екипа Александра Станојевића рутински је победила Флору и већ сада може да се каже да је близу пласмана у нокаут фазу.

Партизан је смушено кренуо у Хумској, дозволио ривалу две велике прилике у првих 10 минута, али када је преузео контролу на средини терена, питање победника није се постављало.

Вицешампион Србије повео је у 20. минуту преко Лазара Марковића – капитен је главом у мрежу убацио одбитак после шута Рикарда Гомеша, који је на сјајно додавање Бибраса Натха побегао одбрани и изборио се за добру позицију.

Од тог тренутка је све ишло по нотама израелског плејмејкера, домаћин је имао неколико добрих покушаја, пре него што је Марковић другим поготком дуплирао предност.

Крилни нападач је сада уместо додавања одлучио да уђе у средину и шутира, што је била добра одлука. Лопта је на путу до гола закачила једног противничког играча и завршила у мрежи.

До краја првог дела Гомеш је имао још једну прилику да повиси на 3:0, није имао среће, али је Партизан на петнаестоминутни одмор отишао са лепом залихом.

Наставак игре почео је још једном великом шансом из које Марковић није успео да комплетира хет-трик, да би се онда и гости поново пробудили.

Међутим, њихове покушаје заустављао је Александар Поповић који је сачувао своју мрежу. Ритам је био много слабији него у првих 45 минута, али је најважније да је Партизан одбранио стечено вођство и забележио нови тријумф у Лиги конференција.

У следећој утакмици црно-бели ће за три недеље, тачније 21. новембра, дочекати белгијски Гент.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво