Читај ми!

Поступци против Реала, Барсе и Јувентуса повучени "као да никада нису ни покренути"

Уефа је у понедељак одустала од вођења дисциплинских поступака против Реала из Мадрида, Барселоне и Јувентуса, клубова који су били иницијатори и најупорнији заговорници оснивања фудбалске Суперлиге.

После неславног краја пројекта европске Суперлиге клубовима је била одређена казна од по 15.000.000 евра, уз одузимање по пет одсто од прихода у европским клупским такмичењима током једне сезоне.

Мадридски суд је прошле недеље пресудио да Уефа мора да обустави поступак против три клуба, а кровна европска фудбалска организација је у понедељак тако и поступила.

"Поводом покренутих дисциплинских поступака против Барселоне, Јувентуса и Реал Мадрида, а у смислу кршења правилника Уефе са покушајем увођења Суперлиге, Апелационо тело је одлучило да потпуно поништи и повуче све поступке као да никада нису ни били покренути", пише у кратком саопштењу Уефе.

Ни преосталих девет клубова оснивача Суперлиге неће морати да плате казнене пенале.

Из Уефе су истакли да поштује процену суда у Шпанији који је навео да никоме није у интересу да цео случај заврши на суду, после чега је и донета одлука о повлачењу свих отворених поступака и донетих одлука.

Ипак, наглашавају и да су спремни да опет покрену судски процес ако би клубови поновно покушали да покрену Суперлигу.

Одмах након покушаја оснивања затвореног елитног такмичења у априлу, идеји су се супротставили бројни активни и бивши фудбалери, новинари, функционери, али и политичари и људи из разних сфера.

Пројекат је пропао након што су се из њега, после само два дана, повукли клубови из Енглеске, а потом и скоро сви остали.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво